Kadıköy Belediyesi'nin Kadıköy Meydanı için yeni projede "Başöğretmen Atatürk Anıtı"nı kaldırılacak iddiasını İstanbul Büyükşehir Belediyesi yalanladı.
Kadıköy Belediye Başkanı Öztürk "Bir süre önce saygı duruşunu ve çelenk koymayı kaldırdılar, şimdi de anıtı kaldırıyorlar" iddiasına Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada "Söz konusu iddialar gerçeği yansıtmaktadır" denildi.
Yapılan açıklamada, "1/5000 Ölçekli Haydarpaşa Garı İle Kadıköy Meydanı ve Çevresi Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı'nda açıkça görüleceği üzere Kadıköy Rıhtım Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nın da içinde yer aldığı alan, Fuar, Panayır ve Festival Alanı lejantında kalmaktadır." denildi.
Açıklamada, "Plan notlarında söz konusu alanda değil bina bodrum dahi yapılamayacağı" vurgulanırken, "Sadece etkinlik zamanlarında kullanılmak üzere geçici ve takılıp sökülebilen hafif malzemeden üniteler yapılabileceği açıkça belirtilmektedir. Böylelikle "Atatürk anıtı yıkılacak, yerine bina yapılacak" iddiasının gerçek dışı olduğu ortadadır." denildi.
İlk yorum yazan siz olun
Güncel Haberleri
Ön Muhasebe Programı Nasıl Kullanılır ve Avantajları Nelerdir?
İstanbul Nlp® Akademi İle Yaşam Koçluğu Hayatınızı Nasıl Değiştirir?
Fiat Araçlar İçin Kış Bakım Kampanyası Başladı
Pendik’te Anlamlı Gece: İbrahim Murat Gündüz ve Dilara İncebacak’tan Kahramanlara Destek
Yılbaşını Kutlamak İçin En İyi Kupa Bardakları Alın