Dışişleri Bakanlığı’ndan AB’ye tepki: Hayal kırıklığı duyuyoruz

AB'nin zorunlu olmayan seyahat kısıtlamalarının bugünden itibaren kaldırılmasının tavsiye edildiği listede Türkiye'ye yer verilmemesi tepki gördü.

Dışişleri Bakanlığı, seyahat kısıtlamalarına ilişkin AB tavsiye kararında Türkiye’nin yer almamasına ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

* Avrupa Birliği’ne (AB) zorunlu olmayan seyahat kısıtlamalarının 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren kaldırılmasının tavsiye edildiği üçüncü ülkelere dair kabul edilen listede Türkiye'ye yer verilmemiş olmasından hayal kırıklığı duyuyoruz.

TÜRKİYE’NİN BAŞARISI ORTADA

* Türkiye'nin corona virüsü salgınıyla mücadele kapsamında aldığı önlemler, yaptığı çalışmalar ve başarısı ortadadır. Başta Dünya Sağlık Örgütü ve uluslararası toplum tarafından örnek olarak gösterilen bu başarının dikkate alınması ve kararın objektif kriterler temelinde verilmesi gerekirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

 JCI Maltepe, Çevre Gününde Sorumluluk Aldı ve İlham Verdi
Diyarbakır Renault Servisi: Aracınız İçin Doğru Adres
Toyota Servis Ankara: Güvenli Sürüş İçin Uzman Bakım Hizmeti
Yatağan Oto Servis – Güvenilir ve Hızlı Araç Bakımının Adresi
Pentagram Kadıköy Korku Evi: Korkunun Yeni Anlamı