Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) karla ilgili çalışmalar an be an takip ediliyor. Buradan belirlenen tıkanmış ya da buzlanmış yollara ekipler vasıtasıyla müdahale ediliyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden karla mücadele konusunda yaptığı açıklamaya göre; metrobüs ve otobüs seferlerinde trafikte herhangi bir aksama yaşanmaması için ek seferler konuldu. Metroda 4’lü vagonlar 8’li vagonlara çıkartılıp, raylarda da buzlanmaya karşı çalışmalar yapıldı.
Soğuk hava şartları nedeniyle dışarda kalan ve donma tehlikesi geçiren 377 vatandaş da Sarıyer Metin Oktay Spor Salonu'na yerleştirildi. Kar kalınlıkları Arnavutköy, Beykoz ve Sarıyer’in yüksek kesimlerinde 20 santimetre, Çamlıca, Başakşehir ve Kemerburgaz taraflarında ise 15 santimetreye kadar ulaştığı belirlendi. Büyükşehir ekiplerinin yaptığı tuzlama çalışmalarında ise; 691 ton tuz ve 15 ton solüsyon kullanıldı. Karla mücadele için 908 araç ile 2 bin 266 personelin mücadele ettiği belirtildi.
İlk yorum yazan siz olun
Güncel Haberleri
JCI Maltepe, Çevre Gününde Sorumluluk Aldı ve İlham Verdi
Diyarbakır Renault Servisi: Aracınız İçin Doğru Adres
Toyota Servis Ankara: Güvenli Sürüş İçin Uzman Bakım Hizmeti
Yatağan Oto Servis – Güvenilir ve Hızlı Araç Bakımının Adresi
Pentagram Kadıköy Korku Evi: Korkunun Yeni Anlamı