İstanbul'da, maskesiz ticari taksiye 1.000 lira ceza!

İstanbul’da, yapılan denetimlerde, ticari taksiler durdurularak, maske takmayan sürücülere 1.000 lira para cezası kesildi.

Korona virüsle mücadele kapsamında alınan karara göre, 65 yaş üstü ve 20 yaş altındaki vatandaşların sokağa çıkması, özel araçlarda ve toplu kullanım alanlarında maskesiz dolaşılması yasaklandı.

İstanbul emniyet güçleri, Sultangazi’de korona virüs ile mücadele kapsamında meydanlarda denetim yaptı. Otobüs, minibüs ve ticari taksiler ile vatandaşların kimliklerinin kontrol edildiği denetimde maskesiz ticari taksi sürücüsüne bin lira ceza yazıldı.

“ÜCRETSİZ MASKE NEREDEYSE GÖSTERİN”

Taksi sürücüsü ise, “Bir iki iş alalım da maske alalım. Maske ücretsiz nerede dağıtılıyor? Gösterin de alalım” diye tepki gösterdi.

“1 liramız yok. 15 gündür arabaya çıkmadım sigara param bile yok. Daha yeni arabaya çıkıyorum, şimdi araba değiştik. Bir iki iş alalım da maske alalım. Maske ücretsiz nerede dağıtılıyor? Gösterin de alalım. e-Devlet'ten de girdim hiçbir yerde göstermiyor nereden alındığı” dedi.

Sultangazi’de, polis dışarıdaki vatandaşları sosyal mesafeye uyma ve maske takma konusunda uyaran polis ekipleri, minibüs şoförlerine de kapasitelerinin yarısı kadar yolcu alma konusunda ikazda bulundu.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

İstanbul Nlp® Akademi İle Yaşam Koçluğu Hayatınızı Nasıl Değiştirir?
Fiat Araçlar İçin Kış Bakım Kampanyası Başladı
Pendik’te Anlamlı Gece: İbrahim Murat Gündüz ve Dilara İncebacak’tan Kahramanlara Destek
Yılbaşını Kutlamak İçin En İyi Kupa Bardakları Alın
Ev ve İşyerleri İçin Profesyonel Böcek İlaçlama