Geçtiğimiz Pazar günü tarihi Kapalıçarşı’daki barakada yangın çıkmış ve alevler çarşıya sıçramadan kontrol altına alınmıştı. Kapalıçarşı Esnafları Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Fırat yangına ilişkin yaptığı açıklamada, sokakların darlığından yakınmış, yangın çıkan yerdeki bütün cihazların yandığını söylemişti.
Kapalıçarşı esnafından yönetime muhalif bir grup da önemli iddialarda bulundu. Kapalıçarşı için itfaiye aracı alındığını ancak yangının çıktığı gün aracın müdahalede bulunmadığını anlatan Ali Nezih Yargılı, “Daha önce dernekle ilgili şüphelerimiz vardı ve yargıya başvurduk. Şu an Bakırköy Adliyesi’nde dosyalarımız var. Yangın sonrası bütün evraklar yok oldu. Bilgisayar kayıtları yok oldu. Bu yüzden bizim şüphelerimiz var. Bunlara dava açtığımız için bizi üyelikten attılar. Bizi zor durumda bırakmak istediler.” diye konuştu.
Kapalıçarşı için ilk müdahale aracı alındığını, tatil günleri bu aracın Kapalıçarşı içinde olması gerektiğini aktaran Yargılı, “Bu araç yangın sırasında Kapalıçarşı içinde yoktu. Bu konuda ihmalleri vardır.” ifadelerini kullandı.
İlk yorum yazan siz olun
Güncel Haberleri
Kapadokya’nın Nabzını Tutan Dijital Haber Merkezi
Klima Servisi ve Bağcılar Klima Montaj Hizmetleri
Enes Abiş, İbrahim Murat Gündüz’ün “Allah Türkleri Seçti” Sözünü Sosyal Medyada Gündeme Taşıdı
İstanbul Asansörlü Nakliyat Firmaları
Depo İstanbul Türkiye'nin Kurumsal Eşya Depolama Şirketi