Mühendislere Üniversite Sertifikası

Başakşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nde görev yapan mühendis ve teknikerler, İstanbul Üniversitesi’nde üç ay süren “İnşaat Yönetimi” eğitimlerini tamamladı.

Kursiyerler, düzenlenen törenle Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın elinden sertifikalarını aldı. Uysal katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada, “Bizler hep rutinlerin dışına çıkan bir belediye olduk. Bu sertifika programı da buna en güzel örneklerdendir” dedi.


“Ölçümüz diğer belediyeler değil. Dünyadaki uygulamalardır”

Törene, İstanbul Üniversitesi eski Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökçe, İnşaat Yönetimi Sertifika Programı Sorumlusu Prof. Dr. Ekrem Manisalı, İ.Ü. Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Nilgün Çil Yavuz, Başakşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürü Bedri Sinan Gül ile kursiyerler katıldı. 

İstanbul Üniversitesi Avrasya Enstitüsü Seyyid Hasanpaşa Medresesi konferans salonunda gerçekleşen sertifa töreninde konuşan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “Vizyon sahibi, büyük düşünebilen beyinler ancak çağın gerektirdiği modernlikte bir eğitimle, sizin gibi güçlü, yürekli eğitimcilerin sayesinde kendisini gösterebilir. Çağı yakalamak, hatayı en aza indirmek için personelimizi burada olduğu gibi hizmet içi programlara dahil ederek, eğitimler almalarını sağlıyoruz. Biliyoruzki çalışanımızın donanımı artıkça, vizyonu geliştikçe vatandaşımız memnuniyeti artacak. Memnun olan vatandaş da çalışanın işini daha şevkle, azimle yapmasını sağlayacaktır” dedi. 


‘’İstanbul’un vitrin ilçesiyiz’’

İstanbul Üniversitesi öğretim görevlilerine teşekkür ederek sertifikalı eğitim programının önemine de değinen Uysal şöyle konuştu: “İstanbul’un vitrini bir ilçeyiz. Bu da sorumluluklarımızı artırıyor. Sadece çalışmak yetmiyor. Bilgiyi takipte etmek gerekiyor. Bizim ölçümüz diğer belediyeler değil dünyadaki uygulamalardır.” 

Başakşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürü Bedri Sinan Gül de yaptığı konuşmada, “Biz yaptığımız toplantılarda projelerimizde zaman yönetiminin önemli olduğunu gördük ve yüksek lisans programı kadar önemli olan bu programı almaya karar verdik. Önemli olan aldığımız eğitimi layıkıyla uygulayabilmektir. Bu eğitim maliyet, zaman ve kaliteyi optimumda birleştirmeyi öğreten bir eğitim oldu. vatandaşın refahı için, yaşam standardını yükseltmek için yaptığımız projeler daha verimli, daha efektif gerçekleştirilebilmesi ile ilgili katkılar sağlayacak” diye konuştu.

“Belediyeleri bizler en çok şehrin yapılaşmasındaki yanlış uygulamaları için eleştiriyoruz. Başakşehir Belediyesi yeni bir belediye olmasına rağmen bu programla eğitime verdiği önemi kanıtladı’’ şeklinde konuşan İ.Ü Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Nülgün Çil Yavuz, ‘’İnanıyorum ki Başakşehir Belediyesi diğer belediyelerin yapılaşmadaki yanlışları yapmayacaktır” dedi.

İnşaat yönetimi sertifika programı Prof. Dr. Ekrem Manisalı ise “Başkanımız yeni bir misyon ve vizyon yüklenmiş. Bu takdire şayandır. Biz meslektaşlarımıza uygulamalı eğitimler verdik. Kursiyerlerimiz çok ilgiliydi” dedi.

Sertifika töreninde büyük sevinç 

Başakşehir Belediyesi’nin talepleri doğrultusunda İstanbul Üniversitesi öğretim görevlileri tarafından İ.Ü Sürekli Eğitim Merkezi’nde verilen 96 saatlik sertifikalı eğitim programını başarı ile tamamlayan belediye personeline sertifikaları verildi. 

Sertifikalarını Uysal’ın elinden alan kursiyerlerden olan Taylan Pektaş görüşlerini söyle dile getirdi. “Biz projelerimizde daha az hata yapmak için böyle bir eğitim ihtiyacı hissettik. Eğitim programında; zamanlama, bütçeleme ile ilgi birçok şey öğrendik.  Eski yapmış olduğumuz işlerden kazandığımız deneyimleri, yeni bilgilerle birleştirebileceğiz’’

Sertifika alan kursiyerlerden Şükrü Yılmaz ise “Ben özel sektörden belediyeye geldim. Daha önce Irak ve Suudi Arabistan’da ABD’li firma ile çalışmıştım ve gördümki yurtdışında planlama her şeyden önce geliyor. Masada her şeyi çözüyorlar. Şantiyeye öyle çıkıyorlar. % 5’lik bir yatırım planlaması % 80’lik bir verime tekabül ediyor. Biz bundan sonraki projelerimizi planlama eğitiminin bize kazandırdığı verimi kullanacağı ve uygulamaya geçireceğiz.’’

Kazanan vatandaş olacak

Fen işleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren inşaat mühendisleri ve teknikerlerinden oluşan 19 kişilik personelin katıldığı eğitim programı, İstanbul Üniversitesi öğretim görevlileri tarafından verildi. Temel mühendislik bilgisi, inşaat yönetiminde sözleşme çeşitleri ve uygulamaları, şebeke planlama teknikleri, inşaat yönetimi eğitimi, MS Project ile proje planlama eğitimi, proje yönetimi eğitimi (PMI) ana başlığı altında verilen eğitimler 3 ayda tamamlandı. Belirli periyotlarla düzenlenen yazılı sınavlarla başarıları ölçülen kursiyerler yoğun bir kurs dönemi geçirdi. 

Her hafta cumartesi günü İstanbul Üniversitesi’nde eğitim alan belediye personeli, eğitimlerde edindikleri bilgileri, bir yapının tasarlanması için gereken mühendislik çalışmalarının safhaları ve analiz, detay tasarım ve imalat aşamalarında daha kaliteli hizmet için kullanabilecekler. 

14 Ocak-10 Mart 2012 tarihleri arasında gerçekleşen uygulamada karşılaşılan sorunların örnekler üstünden anlatıldığı eğitimler ile kriz yönetimi konusunda da donanım kazanan kursiyerler, vatandaşa daha kısa sürede daha kaliteli bir hizmet verebilecekler.


 


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

İstanbul’daki Görevine yeni başlayan Murat ATAŞCI öğrencilere sınav kaygısı konulu seminer verdi.