Normalleşme sonrası Eyüpsultan’da restoran ve kafeler denetlendi

Eyüpsultan Belediyesi zabıta ekipleri, yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınıyla mücadele sürecinde normalleşme adımlarının atılmasıyla birlikte yeniden denetim yaptı...

Eyüpsultan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 1 Haziran itibariyle yeniden hizmete açılan kafe ve restoranlara sosyal mesafe ve hijyen koşullarının sağlanıp sağlanmadığına yönelik denetimler yaptı. Kafe, lokanta ve restoranları denetleyen ekipler, temizlikten sosyal mesafe kuralına, masalar arasında bir buçuk metre açıklıktan hijyene kadar detaylı bir çalışma gerçekleştirdi. Zabıta ekipleri, işletme sahiplerini de uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendirdi.

"Aldık önlemlerimizi ama bu sürece uyum sağlamak biraz zor olacak"

Kafeye gelen Hikmet Uyar, "Aldık önlemlerimizi ama bu sürece uyum sağlamak biraz zor olacak gibi görünüyor. Buraların boş olmasına hiç alışık değiliz. Karşılıklı oturup yemek bile yiyemiyoruz" şeklinde konuştu.

"Menü vermiyoruz dijital ortama aktardık telefondan seçiyorlar"

İşletme sahibi Ümit Altın, "Müşteriler kafeye gelince ilk önce ateşlerini ölçüyoruz. Daha sonra dezenfektana yönlendiriyoruz. Eğer dezenfektana alerjisi varsa kolonya ikram ediyoruz. Sonra da özel dezenfektanlarla sildiğimiz masalarımızda servise başlıyoruz. Onun dışında menü vermiyoruz dijital ortama aktardık. Telefondan menüye ulaşıp kendileri seçiyorlar" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

İstanbul'da Evden Eve Nakliyat Firması Nasıl Bulunur
Cilt Tipine ve Ten Rengine Göre Parfüm Seçimi Nasıl Yapılır?
Uluslararası Pazarlara Yön Veren Ünlü Ağrılı İş Adamları...
Araştırmacı yazar Dr. Hüseyin Demir: Meclisin Gündemi, İnfaz düzenlemesi ve Genel Af olmalı!