Reuters: 20 yıl boyunca Türkiye’nin ihtiyacını karşılayacak!

Reuters, Türkiye'nin Karadeniz'de önemli bir enerji kaynağı bulduğunu ve bu kaynağın ticari olarak kullanılması halinde Türkiye'nin enerji ihtiyacında dışa bağımlılığının azalacağını iddia etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “yeni dönemin habercisi” olarak duyurduğu müjdeyi yarın açıklayacak. Türk enerji şirketlerinin hisselerini ve Türk lirasının değerini artıran açıklama sonrası gözler Erdoğan’ın yarın yapacağı açıklamaya çevrildi.

20 YIL BOYUNCA TÜRKİYE’NİN İHTİYACINI KARŞILAYABİLİR

Reuters’ın Türk kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Karadeniz’de doğal gaz keşfedildi ve bu keşfin 20 yıl boyunca Türkiye’nin enerjisini karşılayabileceği ifade edildi.

Bir Türk yetkili de Batı Karadeniz’de bulunan ve Tuna-1 olarak bilinen arama bölgesinde doğal gaz bulgusunun olduğunu, 800 milyar metreküp rezerv ve Türkiye’nin ihtiyacını karşılayabileceğini belirtti.

ÜRETİME BAŞLAMASI 7 İLA 10 YIL SÜREBİLİR

Enerji kaynağının üretimine başlamanın 7 ila 10 yıl alabileceğini belirten Türk yetkili, yatırım maaliyetlerinin 2 ya da 3 milyar dolar olacağını söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Mobil Araçlarla Hayır Lokması Dağıtımının Avantajları
En İyi 5 Tuzla Evden Eve Nakliyat Firması
Konteyner Fiyatları Neden Bu Kadar Değişken? Uzmanlardan Önemli Uyarılar
İstanbul Gece Hayatında Yeni Buluşma: Şişli’de Army of Fighters 5 Gecesi
Oto Aydınlatma Sistemlerinde Profesyonel Yaklaşım ve Otonom Otomotiv Bcs Uzmanlığı