Şişli'nin büyük bir bölümü Sarıyer'e bağlandı!

Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile İstanbul'da Maslak, Ayazağa ve Huzur mahalleleri Sarıyer ilçesine bağlandı. Bu karara CHP'den ise sert tepki geldi.

TBMM İçişleri Komisyonu'nda, 13 ili büyükşehir kapsamına alan Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı'nın 2. maddesi kabul edildi. Tasarının ikinci maddesi, ilçe, belde ve köylerle ilgili düzenlemeleri içeriyor.

Milletvekilleri, toplantıda, illeriyle ilgili yapılan değişiklikler üzerinde görüşlerini açıkladılar.

Kabul edilen bir önergeyle İstanbul'da Şişli ilçesine bağlı olan Maslak, Ayazağa ve Huzur mahalleleri Sarıyer ilçesine bağlandı.

CHP'nin TBMM İçişleri Komisyonu üyeleri, Şişli'nin Maslak, Ayazağa ve Huzur mahallelerinin Sarıyer ilçesine bağlanmak istenmesine tepki gösterdi.

CHP'nin TBMM İçişleri Komisyonu üyeleri Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ 'Ayazağa yeni gelişen bir yer, yeni gelişen yerlerle ilgili AKP'nin bazı düşünceleri, arzularının olduğunu biliyoruz. Kendince Sarıyer'deki dengeyi değiştirmeye çalışacak' dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Celal Dinçer de Sarıyer'in çok büyük olduğunu, bağlantıya ihtiyacı bulunmadığını belirtti. AK Parti'nin, Şişli'yi gözden çıkardığını, Sarıyer'deki dengelerin değişmesiyle buradan seçimi alacağını düşündüğünü iddia etti.

Bağlanan yerlerin, bakir, ranta açık alanlar olduğunu ifade eden Dinçer, 'Bu bölge Manhattan denilen bölge, gökdelenlerin, holdinglerin olduğu bir yer. Elbette belediye geliri orada fazla olacaktır. Şişli'nin kolları ve ayaklarını buduyorlar, gövdeyi bırakıyorlar, yürümeyecek şekile getiriyorlar' diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Kapadokya’nın Nabzını Tutan Dijital Haber Merkezi
Klima Servisi ve Bağcılar Klima Montaj Hizmetleri
Enes Abiş, İbrahim Murat Gündüz’ün “Allah Türkleri Seçti” Sözünü Sosyal Medyada Gündeme Taşıdı
İstanbul Asansörlü Nakliyat Firmaları
Depo İstanbul Türkiye'nin Kurumsal Eşya Depolama Şirketi