Sivasspor-Erzurumspor: 2-1

Süper Lig 2. hafta karşılaşmasında deplasmanda BB Erzurumspor'a konuk olan Demir Grup Sivasspor, geriye düştü maçın son anlarında 4 dakikada bulduğu iki golle 2-1 galip geldi ve ligdeki ilk galibiyetini aldı

Süper Lig’de ilk hafta maçında sahasında Aytemiz Alanyaspor’a 2-0 yenilen Demir Grup Sivasspor, 2. hafta karşılaşmasında BB Erzurumspor deplasmanına konuk oldu.

İlk hafta Ankaragücü’nü Başkent’te 2-1 yenen ‘Dadaşlar’, ilk yarısı golsüz beraberlikle sona eren maçın 70. dakikasında Arvydas Novikovas’ın golüyle 1-0 öne geçti.

Ancak konuk ekip Sivasspor pes etmedi ve 82. dakikada Arouna Kone, 86. dakikada yeni transfer Max Gradel’in attığı gollerle zorlu deplasmandan 2-1’lik galibiyetle ayrıldı.

Sivasspor bu sonuçla ligdeki ilk galibiyetini alırken BB Erzurumspor ise ilk mağlubiyetini tatmış oldu. BB Erzurumspor ligde bir sonraki maçında deplasmanda Kayserispor’a konuk olurken, Sivasspor ise sahasında Ankaragücü ile karşı karşıya gelecek.

KONE VE GRADEL SİFTAH YAPTI

DG Sivasspor'un deneyimli oyuncusu Arouna Kone ve yeni transfer Max Gradel, BB Erzurumspor maçında attıkları gollerle bu sezonun ilk kez rakip fileleri havalandırdı.

Süper Lig'de Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile karşılaşan Sivasspor'da Kone ve Gradel rakip fileleri havalandırdı. Müsabakanın 75. dakikasında Yasin Öztekin'in yerine oyuna giren deneyimli oyuncu Kone, 82. dakikada topu ağlarla buluşturdu. Deneyimli oyuncu böylece bu sezonki ilk golünü kaydetti.

Maça ilk 11'de başlayan yeni transfer Max Gradel ise siftah yaptı. Maçın 86. dakikasında topu ağlara gönderen Gradel ilk golünü Erzurumspor'a atarak büyük sevinç yaşadı.

ÖZDİLEK: “ÇIKARTACAĞIMIZ DERSLER VAR”

BB Erzurumspor’da Teknik Direktör Mehmet Özdilek, karşılaşmanın ardından basın toplantısında konuştu.

İkinci yarıda iptal edilen gol nedeniyle şaşkınlık yaşadıklarını söyleyen Özdilek, “Bu şekilde kaybettiğimiz için üzgünüm. Oyunun hakkı kazanmamız gereken bir müsabaka şeklindeydi ve başından sonuna kadar da bu şekilde gitti. Son 10 dakikayı bir kenara ayırıyorum. Aslında rakibin oynama alışkanlığı yüksek olduğu, ligin iyi takımlarından biri olduğunu biliyorduk. Buna göre planlarımızı yaptık. Her şey istediğimiz gibi geçti. Orta sahaya güçlü dirençli çıkarak rakibin çıkışlarda sıkıntı yaşayacağını düşündük. Her şey planladığımız gibi gitti. Gol iptal edildi. Niye iptal edildi bilmiyorum. Bu ligde golü bulduktan sonra ikinci bölgede iyi oynamanız gerekir. Rakibin direkten dönen bir topu ve iki golü var. Duran toplar önemli unsur. Yediğimiz ilk golde pozisyon paylaşımını çok iyi yapamadık. Öndeki oyuncu doğru yerde olsa, vurdurma şansı yok. 1-1'lik skoru tutmalıydık. Bunu yapamadık. 2'inci golde de savunma oyuncuları geriye çok kaçtı, normalde dışarıda bunu bitirmeleri gerekiyordu. Reel olarak baktığımızda hak etmediğimiz bir mağlubiyet oldu. İyi oynayarak kaybettik. Bu çok üzücü. Bu takım iyi bir takım. Daha güçlü olacak. Bundan hiç şüphem yok. Fiziksel olarak hazır olmayan oyuncularımız var. Onların gelmesiyle daha opsiyonel bir takım olacağız. Maçtan sonra da oyuncularımı tebrik ettim. Geçen haftaya karşı çok iyi bir aşama kaydettiğimiz ortaya çıktı. Hak etmediğimiz bir mağlubiyet oldu. Buradan çıkaracağımız dersler var. Hafta sonu oynayacağımız Kayserispor maçına odaklanacağız. Rakibimizi galibiyetten dolayı tebrik ediyorum” diye konuştu.

ÇALIMBAY: “BU GALİBİYET ÇOK ÖNEMLİ”

Son dakikalarda maçı çevirmenin oyunculara güven verdiğini söyleyen Çalımbay, “Her şeyden önce güzel bir maç oldu. Geçen hafta kaybettiğimiz maç vardı. Bu maçı çok iyi bitirmemiz gerekiyordu. Şunu gördük biz iki maçta da hazır değiliz. Takım olarak, oyuncular olarak hazır değiliz. Bunun farkındayız. Son 10 dakikada maçı çevirmek çok önemliydi. Bu takımda güveni biraz arttırdı. Ama şöyle bir gerçek var. Bizim çok çalışmamız gerekiyor, arkadaşları çok iyi duruma getirmemiz gerekiyor. Önümüzdeki hafta Ankaragücü maçından sonra 18 günlük bir aramız var. Onun için o zaman bizim için çok önemli. Normalde bütün takımlar transfere devam ediyorlar. Biz olalım diğer takımlar olsun, hiçbir takım net bir şekilde hazır değil. Şu ara bütün takımlara yarayacak, en çok da bize yarayacak. Bugün alınan galibiyet ilerisi için çok önemliydi. Takımımızın tam anlamıyla hazır olmadığını gördük. Ama Ankaragücü maçını geçersek arayı iyi değerlendirip lige ve Avrupa Kupaları’na iyi başlayacağız. Bunu en iyi şekilde değerlendiremezsek, oyuna böyle devam edersek iki tarafta da sıkıntı yaşarız. Bu süreyi mükemmel bir şekilde değerlendirmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

  • MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
  • 31. dakikada ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Novikovas’ın vuruşunda meşin yuvarlak kaleyi bulmadı.
  • 35. dakikada İbrahim Akdağ orta alandan aldığı topla caza alanı önüne kadar geldi. Bu oyuncunun sert şutunda meşin yuvarlak kaleci Samassa'da kaldı.
  • 45. dakikada Yatabare'ye ceza yayı üzerinde faul yapılması nedeniyle kazanılan serbest vuruşu kullanan Gradel, topu farklı şekilde auta gönderdi.
  • MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
  • 54. dakikada Emrah'ın sağ kanattan ortasında Obertan sert vurdu ancak top kaleci Samassa'da kaldı.
  • 55. dakikada Rashad sağ kanattan getirdiği topla ceza sahasında Novikovas'ı buluşturdu. Novikovas Yasin'i geçerek topu kaleci Samassa'nın sağından ağlara gönderdi. Hakem Serkan Tokat, Novikovas'ın faul yaptığı gerekçesiyle golü iptal etti.
  • 70. dakikada sağ kanattan gelişen BB Erzurumspor atağında Emrah'ın ortasına ceza sahasında iyi yükselen Novikovas, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-0
  • 74. dakikada Gradel’in sağ kanattan aldığı topla ceza sahasına girmeden sağ çaprazdan çektiği sert vuruş üst direkten geri döndü.
  • 82. dakikada kazanılan korner atışında Erdoğan'ın ortasına Kone ceza alanında kafayı vurarak topu ağlara gönderdi. 1-1
  • 86. dakikada orta sahadan aldığı pasla ceza sahasına giren Gradel, Cenk Ahmet’i geçerek yaptığı vuruşla takımını öne geçiren golü attı. 1-2
İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri