Terör örgütü DHKP-C'ye yönelik soruşturma

Terör örgütü DHKP-C'ye yönelik soruşturmaya yönelik savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılan avukat Gülbin Aydın, operasyonların devrimci avukatlık pratiğine yönelik saldırı olduğunu iddia etti.

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) adına açıklama yapan avukat Gülbin Aydın, ÇHD Genel Başkanı ve İstanbul ÇHD Şube Başkanı'nın da aralarında bulunduğu 9 avukat arkadaşlarının tutuklandığını, tutuklanan meslektaşlarının tutukluluk gerekçesinin ''terör örgütü üyeliği'' olduğunu belirtti.

Aydın, soruşturma dosyalarına göz atıldığında örgütsel ilişkiye işaret eden tek bir delilin görülmediğini belirterek son iki yılda avukatlara polis-yargı-iktidar işbirliği ile sistematik operasyon düzenlendiğini iddia etti. Aydın, ''Görüldüğü üzere bütün bu operasyonlar devrimci avukatlık pratiğine yönelik birer saldırıdır. Devrimci avukatlık geleneğine sahip çıkmalıyız ve bu pratiği büyütmeliyiz'' diye konuştu.

Açıklamanın ardından soruşturma kapsamında tutuklanan avukat Taylan Tanay'ın da cezaevinden gönderdiği mektubu okundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

İstanbul Masöz
Kutu Sihirbazı ile Estetik, Dayanıklı ve Çevre Dostu Ambalaj
Mobil Araçlarla Hayır Lokması Dağıtımının Avantajları
En İyi 5 Tuzla Evden Eve Nakliyat Firması
Konteyner Fiyatları Neden Bu Kadar Değişken? Uzmanlardan Önemli Uyarılar