2013 Londra Sanat Bienali'nde Türk imzası

2013 Londra Sanat Bienali'nde Türk imzası

Türkiye’den Filiz Öztürk Doğan Heykel Dalında l.lik kazandı.

2013 Londra Sanat Bienali büyük bir başarıyla sonuçlanmıştır.Bienalde 2000 ‘in üzerinde uygulama arasından jüri tarafından seçilmiş 40 ülkeden 140 sanatçı katılmıştır.Bu sanatçılar arasında 5 Türk sanatçımız eserlerini sergiledi.

Chelsea Old Town Hall’da yapılan serginin açılışını Rotary Kulübü başkanı Dr.Tillmann Sachs ,Kensington ve Chelsea Belediye Başkanı Cllr Christopher Buckmaster  yapmış olduğu bienale Evening Standard,Effetto Arte,Dagens Industi ve ArtNews24  gibi gazeteciler ,Art Newsreport haber ajansları izledi. Eserler 3 gün boyunca sanatseverlerin ziyaretine açık kaldı.

Bienalde verilen çeşitli dallardaki  ödülleri  ünlü sanatçı Jing Cheng Liu, fotoraf editörü Michael Warren ve diğer bir seçkin misafir olarak 35 yıldır New York Times’de çalışan Prens Francesco Ruspoli,Lonnie Schlein tarafından dağıtıldı.

Türkiye’den   Filiz Öztürk Doğan  Heykel  Dalında l.lik kazandı. Yurtiçi ve yurtdışında birçok festival ve sergilere katılan Filiz Öztürk Doğan,1985-1989 Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Cam Ana Sanat Dalı Bölümü’nü bitirmiş ve aynı üniversitede Yüksek Lisansını  tamamlamıştır. Doğan’ın London  Art  Bienali’nden önce 2011’de katılmış olduğu VIII.Floransa Bienali’nden de heykel dalında V.liği bulunmakta.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.