41. İstanbul Müzik Festivali'nin tarihi belli oldu

41. İstanbul Müzik Festivali'nin tarihi belli oldu

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Borusan Holding sponsorluğunda ''zaman ve değişim'' temasıyla düzenlenen 41. İstanbul Müzik Festivali 4 - 29 Haziran tarihleri arasında müzikseverlerle buluşacak.

41. İstanbul Müzik Festivali'nin programı, İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Borusan Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Borusan Kültür Sanat Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Hamedi ve İstanbul Müzik Festivali Direktörü Yeşim Gürer Oymak'ın katılımıyla Four Seasons Hotel'de düzenlenen bir basın toplantısıyla açıklandı.

Basın toplantısında konuşma yapan Eczacıbaşı, İstanbul Festivalleri'nin bu yılki tanıtım ve duyuru afişlerinde yeni bir işbirliğine gidildiğini belirterek, ''Farklı sanat dallarının önde gelen temsilcilerinin desenleri, yapıtları, işaretleri ve el yazıları, grafik tasarımcı ve İKSV Kurumsal Kimlik Danışmanı Bülent Erkmen'in tasarımıyla festival afişlerine
dönüşecek. Festivalin afiş görselinde de günümüzün önde gelen güncel sanatçılarından Sarkis'in parmak izi ve el yazısını görüyorsunuz'' dedi.

Festivalde gençlere yönelik projelerin de artırılarak devam edeceğine dikkati çeken Eczacıbaşı, İstanbul genelinde farklı mekanlarda ücretsiz konserler gerçekleştirerek klasik müziği kentin değişik noktalarına taşımayı ve daha büyük kitlelere ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi. Eczacıbaşı, festival sponsoru Borusan olmak üzere kendilerine desteklerini
sürdüren tüm kurum ve kuruluşlara içten teşekkürlerini de iletti.

-Festivalin yaşam boyu başarı ve onur ödülleri-

41. İstanbul Müzik Festivali'nin ''Onur Ödülü'', piyano ikilisi olarak yaptıkları başarılı uluslararası kariyerin yanı sıra Türkiye'de çoksesliliğin yayılması konusunda yaptıkları çalışmalar dolayısıyla Güher ve Süher Pekinel'e verilecek. Güher ve Süher Pekinel'e ödülleri, 4 Haziran Salı akşamı Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda
gerçekleştirilecek açılış töreninde verilecek.

Festivalin ''Yaşam Boyu Başarı Ödülü'' ise yaşayan en büyük müzisyenlerden, 20. yüzyılın ikinci yarısına damgasını vurmuş, aralarında senfonik eserler ve operaların da bulunduğu çok zengin bir eser birikimine sahip Polonyalı besteci Krzysztof Penderecki'ye verilecek. Penderecki'ye ödülü, 17 Haziran Pazartesi akşamı Aya İrini Müzesi'nde gerçekleştirilecek.

-41. İstanbul Müzik Festivali-41. İstanbul Müzik Festivali, aralarında Vadim Repin, Maxim Vengerov, Shlomo Mintz, Mario Joao Pires, Khatia Buniatishvili, Magdelena Kozena, Kim Kashkashian, Sol Gabetta gibi isimler ile dünyanın önde gelen orkestralarından Deutsche Kammerphilharmonie Bremen ve Münih Oda Orkestrası'nın da bulunduğu 500'e yakın yerli ve yabancı sanatçıyı İstanbul'da ağırlayacak.

Festivalde orkestralı konserler, oda müziği ve resitaller ile bazıları özgün programlardan oluşan toplam 22 konser yer alıyor. Şehri kucaklamak üzere farklı mekanlarda da dinleyicilerle buluşmaya özen gösteren festival bu yıl ilk defa Surp Vortvots Vorodman Kilisesi'ni kullanacak. Festivalin bu yılki diğer mekânları arasında Aya İrini Müzesi, Süreyya Operası, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı, Galata Mevlevihanesi Müzesi, Galata Rum İlköğretim Okulu, İstanbul Modern ve İş Sanat Kültür Merkezi bulunuyor.

Festival tarafından besteci Kamran İnce'ye sipariş edilen ''Nasreddin Hoca'' adlı eserin dünya prömiyeri, Berlin Counterpoint Ensemble tarafından gerçekleştirilecek. Festivalin besteci Peteris Vasks'a Amsterdam Sinfonietta, Amsterdam Viyolonsel Bienali ve Toronto Senfoni Orkestrası’yla ortak siparişi Viyolonsel Konçertosu'nun Türkiye prömiyerini ise Sol Gabetta yapacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.