8. Contemporary İstanbul

8. Contemporary İstanbul

Bu yıl 8. düzenlenecek uluslararası çağdaş sanat fuarı Contemporary İstanbul, 7-10 Kasım tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi ile İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek.

      Bu yıl 8. düzenlenecek uluslararası çağdaş sanat fuarı Contemporary İstanbul, 7-10 Kasım tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi ile İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek.
      Ana sponsorluğunu Akbank Private Banking, ortak sponsorluğunu Zorlu Center ve Yıldız Holding'in üstlendiği fuarın tanıtımı dolayısıyla düzenlenen toplantıda konuşan Contemporary İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, fuarın İstanbul'u küresel sanat haritasında en önemli noktalardan biri yaptığını söyledi. Güreli, İstanbul'un dünyadaki jeopolitik önemini çağdaş sanatla birleştirmesi gerektiğini belirterek, bunun ancak sanat kurumlarının gelişmesiyle mümkün olacağını kaydetti.
     Akbank Private Banking'den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Saltık Galatalı da Türk çağdaş sanatının dünyaya tanıtılması ve İstanbul'un dünyanın başlıca uluslararası sanat merkezleri arasında yerini alabilmesi için fuara destek verdiklerini dile getirerek, "Türkiye'de sürdürülebilir büyüme ve istikrar ortamı olduğu sürece, çağdaş sanatın ülkemizde daha çok gelişeceğine, daha geniş kitlelerce takip edileceğine inanıyorum" diye konuştu. 

8. Contemporary İstanbul
     8. Contemporary İstanbul, yurt dışından birçok koleksiyoner grubunun da uğrak noktası olacak. Fuar bu sene 748 sanatçı, 3 bin eser, 22 ülkeden 95 çağdaş sanat galerisi ile 70 binden fazla ziyaretçiyi ağırlayacak. 
     Uluslararası Kurumsal Çağdaş Sanat Koleksiyonerleri Derneği IACCCA'nın (International Association of Corporate Collections of Contemporary Art) 30 seçkin üyesi, fuar açılış günlerini izlemek üzere İstanbul'da olacak.
     Marlborough Gallery, Galerie Lelong, Andipa Gallery, Opera Gallery, Galeria Filomena Soares, Galeria Javier Lopez, Senda Gallery, Michael Schultz, Klaus Steinmetz ve Türkiye'den Dirimart, Galerist, Galeri Mana, Galeri Nev, Pi Artworks, Rampa fuara katılacak galeriler arasında yer alacak.
    Contemporary Istanbul'un 8'inci yılındaki yeniliklerinden biri "Plug-in Istanbul Yeni Medya Fuarı" olacak. Video, yeni medya ve genel anlamda dijital sanatın bütün tarzlarına adanmış Plug-in Istanbul, ses ve ışık enstalasyonlarını, etkileşimli ve jeneratif sanat işlerini, iç mekan mapping projelerini, robotik tasarımlarını bin metrekarelik alanda buluşturacak.
    CI Dialogues, her yıl olduğu gibi bu sene de gu¨ncel sanatın uluslararası fikir liderlerini konferans ve konuşmalarla bir araya getirecek. Bu yıl 'Yeni medya, yeni teknolojiler ve sanat' odaklı CI Dialogues programı, 'Sanatın geleceği, geleceğin sanatı' u¨zerine bir tartışma platformu oluşturacak. Du¨nyadan yeni medya koleksiyonerleri, sanatçıları, ku¨ratörleri ve konusunda uzman kişilerin katılacağı program 7-9 Kasım'da gerçekleştirilecek. 

"Yeni Ufuklar" bölümünün konuğu Rusya
    Türk çağdaş sanatının yanında çevre ülkelere de ev sahipliği yaparak İstanbul'u merkez haline getirmeyi amaçlayan "New Horizons -Yeni Ufuklar" bölümü, Rusya'dan galerilere, sanatçılara, küratörlere, sanat eleştirmenlerine ve koleksiyonerlere yer veriyor. Yeni Ufuklar kapsamında 8. Contemporary İstanbul'a katılacak galeriler ise Marina Gisich, Anna Nova Gallery, 16th Line, Galerie Iragui, Pop/off/art, Art.re.Flex Gallery, Al Gallery olacak. 

"Art İstanbul" sanat haftası
     İstanbul'a olan ilgiyi artırarak kentin uluslararası çağdaş sanat çevrelerince daha iyi tanınmasını sağlamak ve sanat çevrelerini kente çekmek amacıyla düzenlenen "Art Istanbul" sanat haftası, 4-10 Kasım'da ikinci kez hayata geçirilecek. 
     Etkinlik, sanat müzeleri, kurumlar ve galerileri içeren katılımcılarıyla sergi açılışları, rehberli geziler, sanatçı konuşmaları ve panellerden oluşan bir program sunuyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.