Alman sanatçıya İstanbul bursu

Alman sanatçıya İstanbul bursu

İstanbul ile kardeş şehir olan Köln Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'a giderek sanatsal çalışmalar yapmak isteyen sanatçı ve yazarlara burs vereceğini açıkladı.

Köln Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Köln Belediyesi Kültür Dairesi'nin 1 Ocak 31 Aralık 2013 tarihleri arasında İstanbul'daki Galata Atölyesi'nde (Atelier Galata) çalışmak isteyen sanatçılara burs vereceği bildirildi. Açıklamada yazarların da burs için başvurabileceği aktarıldı. Söz konusu burstan faydalanmak isteyenlerin Köln'de yaşaması veya çalışmasının Köln kenti ile ilgili olması gerekiyor. 

Açıklamada, “Bu noktada bağımsız çalışan profesyonel yazarlar da üniversite mezuniyetinden sonra, meslek içi eğitim veya benzer bir konu için desteklenecek.” denildi. Sanatçılarda aranan başka diğer şartlar ise toplumsal tanınırlık, kendini ispat etmiş olmak ve mesleki tecrübeye sahip olduğunu göstermek. Burslu olarak gidecek olan sanatçıların Beyoğlu'nda bulunan atölyeyi ücretsiz şekilde kullanabilecekleri, kendilerinin ayrıca aylık bin Euro burs ve bir kereliğine, gidiş geliş yol masrafı için 600 Euro destek verileceğinin altı çizildi. 

Söz konusu bursla Galata Atölyesi'nde çalışacak olan sanatçılar ayrıca, Köln Büyükşehir Belediyesi'nin desteklediği bir bitirme etkinliğiyle çalışmalarının sonuçlarını tanıtacaklar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.