Altın Lale Ödül Töreni`ne sayılı günler kaldı

Altın Lale Ödül Töreni`ne sayılı günler kaldı

Türkiye ve dünya sinemasından özgün yapımlar Altın Lale Ödülü için yarışıyor.

 Festivalin ikinci haftasında jüri ve izleyici karşısına çıkan filmlere ödülleri, 14 Nisan Pazar akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu`nda düzenlenecek kapanış töreninde takdim edilecek.

Uluslararası Sinema Eleştirmenleri Birliği (FIPRESCI) bu yıl da İstanbul Film Festivali kapsamında Ulusal ve Uluslararası Yarışma`da yer alan birer filme FIPRESCI Ödülü takdim edecek. 
Avrupa Konseyi`nin katkılarıyla 7 yıl önce, yalnızca İstanbul Film Festivali kapsamında verilmeye başlayan Avrupa Konseyi Sinema Ödülü FACE (Film Award of the Council of Europe) bu yıl da, "Sinemada İnsan Hakları" bölümündeki bir filme gidecek. 


Festivalde bu yıldan itibaren, genç yaşta kaybettiğimiz yönetmen ve yapımcı Seyfi Teoman anısına, Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü verilecek. İKSV`nin medya sponsorlarından Radikal Gazetesi, festivalde her yıl olduğu gibi Ulusal ve Uluslararası Yarışma`da yer alan birer filme Radikal Halk Ödülü verecek.
 
Altın Lale Uluslararası Yarışma
 
32. İstanbul Film Festivali`nin "Uluslararası Yarışma" bölümünde festivalin büyük ödülü Altın Lale için, sanat ve sanatçı temasını işleyen ya da bir edebiyat eserinden uyarlanan 13 film yarışıyor. Şakir Eczacıbaşı anısına verilen Altın Lale Uluslararası Yarışma Ödülü, bu yıl da Eczacıbaşı Topluluğu tarafından 25.000 avroluk para ödülüyle desteklenecek. Bu ödülün 10.000 avrosu Altın Lale`nin sahibi olacak filmin yönetmenine, 10.000 avrosu filmin Türkiye`deki dağıtımını üstlenecek firmaya, 5.000 avrosu ise Jüri Özel Ödülü`nü kazanan filme verilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.