Bağış: Ülkemizdeki modern sanat müzesi, demokrasi ürünüdür

Bağış: Ülkemizdeki modern sanat müzesi, demokrasi ürünüdür

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, modern sanatın demokrasiyle mümkün olabileceği söyledi.

Bağış, “Modern sanat ile demokrasi arasında paralellik olduğuna inanıyorum. Türkiye’de ilk modern sanat müzesinin açılmasını demokratikleşme çabalarımızın bir ürünü olarak görüyorum." dedi.

Bakan Egemen Bağış, Türkiye’de modern sanat müzesi çalışmaları kapmasında AB Bakanlığı'nın İstanbul ofisinde All Arts İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli ve Gazeteci Hasan Bülent Kahraman’ı kabul etti.

Türkiye’de ilk modern sanat müzesinin demokratik çalışmaların ürünü olduğunu ifade eden Bağış, "Modern sanat ile demokrasi arasında paralellik olduğuna inanıyorum. Demokrasisi gelişmemiş ülkeler, geleneksel sanatlarda başarılı olsa bile modern sanatlarda başarılı olamıyor. Türkiye’de ilk modern sanat müzesinin açılmasını modernleşme çabalarımızın bir ürünü olarak görüyorum. Gelecek hafta İspanya’da modern sanat festivaline konuk ülke olarak katılacağız. Madrid’de olması çok önemli. Bizde 1980 darbesi yaşanırken orada generaller parlamentoyu basıyorlardı. Bu kader ortaklığında iki ülkenin modernleşmede kaydettiği mesafe ortadır." diye konuştu.

Modern sanat müzesi etkinlikleriyle ulaşılmak istenen hedefler hakında konuşan Ali Gürel, “Amacımız bu sanatların zayıf noktalarını güçlendirmek, güncellemek ve yeni sanatçıları buna özendirmek. Bunu anlatmak için bu ziyareti gerçekleştirdik. “ ifadelerine kullandı.

Gazeteci Hasan Bülent Kahraman ise, “Ortadoğu bölgesinde cereyan eden yeni müze etkinlikleri ve onların topladıkları Osmanlı, Türk-İslam örnekleriyle İstanbul'un modern sanatın bir kavşak noktası olmasına gayret edeceğiz." şeklinde konuştu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.