Bayanlar tel kırma sanatını öğreniyorlar

Bayanlar tel kırma sanatını öğreniyorlar

Büyükçekmeceli bayanlar Değirmen Park Sanat Merkezinde Bartın yöresine ait Tel Kırma sanatına yönelik eğitim alıyorlar.

Büyükçekmece Belediyesi bünyesindeki Sanat evlerindeki kurslar Büyükçekmeceliler tarafından büyük ilgi görüyor. Değirmen Park Sanat Merkezinde Bartın yöresine ait Tel Kırma ve Nakış sanatı Işın Aksoy eğitmenliği eşliğinde devam ediyor.

8 yıldır Büyükçekmece Belediyesi bünyesinde gönüllü eğitmenlik yapan Aksoy, Tel kırma işleme tekniği ile diğer nakış tekniklerinden çok farklı ve görünüşü itibari ile de göz alıcı bir işleme çeşidi olup, kumaş veya tül kasnağa gerdirilerek özel iğnesi ile işlenen; geleneksel Osmanlı işlemelerinden olan; gelin teli, yassı düz iğne ve seyrek dokunmuş kumaş kullanılarak yapılan Tel Kırma Sanatı'nın günümüzde de sürdürülmesinden oldukça memnun olduğunu belirtti.

Kurs Eylül ayında başlayıp, Haziran ayında sona eriyor. Kursiyerler dönem sonunda sertifika alıp, dönem boyunca yaptıkları çalışmaları sanatseverlerle buluşturuyorlar.

Kursiyerlerden İlhame Beştaş, tel kırma sanatının bugüne kadar gelmesi ve eğitiminin verilmesinden son derece memnun olduğunu belirti. Beştaş, “İnsanın stresini atan bir çalışma. Bir figür oluşturmak, bir eser çıkarmak kendimizi yeterli hissetmemizi sağlıyor. Belediyenin bu denli kurslarda bizlere olanak sağlamasından mutluyum” dedi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Geçmişten günümüze bu tür sanatları Büyükçekmecelilerle buluşturmaktan memnunuz. Kursiyerlerimizin de bu tür sanatlara olan ilgisi oldukça büyük. Büyükçekmeceli bayanlar eğitmenleriyle bir aile gibi olmuşlar. Öğrendikleri her sanat kendilerini kanıtlamak için bir fırsat ve bayanlarımızın yapmış oldukları eserleri değerlendirecekleri yerleri sağlamak bizim görevimiz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.