Biletleriyle Değil Kitaplarıyla Geldiler

Biletleriyle Değil Kitaplarıyla Geldiler

Kartal Belediyesi ve Kartal Kent Konseyi’nin işbirliğiyle “Biletinle değil kitabınla gel” adı altında düzenlenen konser Kartal’lılar tarafından büyük ilgi gördü.


Kartal Belediyesi ve Kartal Kent Konseyi işbirliği ile kitap ihtiyacı olan okullara ulaştırmak ve okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması için Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde “Biletinle değil, kitabınla gel” konseri düzenlendi. Kartal Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu Şefi Özgür Doğan’ın koordinatörlüğünde gerçekleştirilen konsere Kartal’lılar büyük ilgi gösterdi. Yüzlerce Kartal’lı vatandaş, ellerinde kitaplarıyla konsere geldi. 

 “Matbaanın Geç Gelmesiyle Aydınlanmanın Önü Kapatıldı”
Başkan Öz, İbrahim Müteferrika’nın matbaayı 200 yıl sonra getirdiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Biz matbaayı 200 yıl geriden aldık.   İbrahim Müteferrika matbaayı 200 yıl sonra bu ülkeye getirdi. O dönemlerde batı binlerce kitap basarken  İbrahim Müteferrika 17 kitap basabilmiş. 17 kitap basarak o matbaanın yaşaması mümkün mü? Matbaanın bu ülkeye geç gelmesiyle aydınlanmanın önünü o zamandan kapadık. 200 yıl geciktik ve halen de o açığı kapatamadık. Sizler evlerinizdeki kitapları getirerek o açığı kapatmada,  kitap alamayan topluma kitap götürmede öncü oldunuz. Kitaplarını getiren herkese teşekkür ediyorum.” .

“Atatürk İlke Ve Devrimlerini İyi Kavrayan Bir İnsanım”
Hasan İzzettin Dinamo’nun “Kutsal İsyan” kitabının kendisini şekillendirdiğini, yaşamı boyunca aşırı bir insan olmadığını söyleyen başkan Öz, Atatürk İlke ve devrimlerini çok iyi kavran bir insan olduğunu belirtti. Başkan Öz, “ Ortaokul yıllarında Hasan İzzettin Dinamo’nun “Kutsal İsyan” kitabını okudum. Şekillenmeme neden oldu.  Üniversite yılarında da Cumhuriyete, Laikliğe, ülkenin kuruluş ve kurtuluş ilkelerine o kitap nedeniyle bağlı kaldım. Hayatımda hiç aşırı olamadım. Atatürk ilke ve devrimlerini çok iyi kavrayan bir insan olarak hiç değişmeden bu yaşa kadar geldim. Okuyalım, okutalım. Bilgisiz yarı cahillerden bu ülkeyi kurtarmaya çalışalım. Hakkımızı ve düşüncelerimizi doğru zeminlerde savunalım” dedi.

Başkan Öz’ün konuşmasının ardından Mehmet Ali Türk, Fuat Bahçeçi, Mesut Kut, Önder Yıldırım, Aydan Karacan, Hasan Yıldız kardeşler, Önder Yıldırım, Musa Kurt ve Taner Özsoy, Anadolu’nun dört bir yanından derledikleri türküleri Kartal’lılar için seslendirdiler. Gecede şair Yılmaz Öztürk  “Paramparça” adlı şiir kitabından “Neyzen Tevfik”,” Anneme Öldüğümü Söylemeyin” ve “Usta” adlı şiirlerini okudu.  Konser, Kartal Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu Şefi Özgür Doğan’ın seslendirdiği türkülerle sona erdi.

Diğer yandan Kartal Belediyesi ve Kartal Kent Konseyi ‘nin işbirliğiyle sürdürülen kitap toplama kampanyası devam ediyor.  Kampanyaya katılmak isteyen vatandaşlar kitaplarını 31 Mart Pazar gününe kadar teslim edebilecekler.

Başkan Öz: “Kent Yaşanarak Yönetilir”
Konser öncesi bir konuşma yapan   Kartal Belediye  Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, kağıt üzerinden kentin yönetilmeyeceğini, kentin ancak yaşayarak yönetilebileceğine işaret ederek şöyle konuştu:  “Kartal’ı bilmeyenler Kartal’a yön vermeye çalışıyorlar. Kartal merkez’de iki tane geçit var. Birisi Kartal Baba geçidi diğeri Maarif Camii’nin olduğu yerdeki geçit. Minibüsleri Kartal’ın alt kısmına taşırsanız,  o minibüsler yukarı çıkmak için o geçidi kullanmaya kalkarsa trafik sıkışır. Gelip bakıyorlar mı buraya. Hayır. Kâğıt üzerinde  kent yönetilmez. Kent yaşanarak yönetilir. Bu bir bilgi sahibi olmak demektir. Bir kenti yönetiyorsan bilgi sahibi olacaksın. O kenti bileceksin. Eğer bir ülkeyi yönetiyorsan o ülkenin geçmişini ve tarihini bilmek zorundasın. Kuruluş ve kurtuluşun hangi koşullarda olduğunu bileceksin. Neyin açılımını yapacağını o zaman düşüneceksin. Biz ülke olarak ne çekiyorsak yarı okumuş cahillerden çekiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.