Büyüklerin Girmesi Yasak

Büyüklerin Girmesi Yasak

Yeşilköy’de bulunan İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen 6. Toyzeria Oyuncak Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı.

       Kalite belgesiz oyuncakların sergilenmediği ve 16 yaşından küçüklerin ziyaret edemediği fuar 4 gün boyunca ziyaret edilebilecek. Organizatörler, 16 yaşından küçükler alınmamasını ise fuarın tedarikçi ve perakendeciye yönelik olmasından kaynaklandığını ifade etti. Fuarın daha çok ticaret odaklı olduğuna dikkat çeken yetkililer, uluslararası alanda da ilgi gördüklerini belirtti.
       Fuarda ahşap oyuncaklar ise ilgi noktası oldu. Yüzde yüz yerli üretim yaptıklarını anlatan ahşap oyuncak firması sahibi Mehmet Karahasanoğlu, oyuncakların AB standartlarında olduğunu söyledi. Ahşap oyuncakların tamamen sağlıklı olduğuna dikkat çeken Karahasanoğlu, “Bu oyuncaklar çocukların sağlığı için herhangi bir tehlike içermiyor. Oyuncaklarda kullanılan boyalar su bazlıdır. Çocuklar bu oyuncakları ağızlarına aldıklarında dahi sağlıklarına herhangi bir zarar vermez.” şeklinde konuştu. Zeka gelişimine yönelik ahşap oyuncak da ürettiklerini belirten Karahasanoğlu, “Yap-boz blokları, harf ve rakamları tanıtan oyuncaklar, çocukların el becerileri ile kas gelişimini içeren çeşitli ürünlerimiz bulunuyor.” dedi.

      Toyzeria Oyuncak Fuarı'na yerli ve yabancı 102 üretici firma katıldı. Fuarın açılışını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Genel Müdürü Abdülkadir Kaya, Oyuncakçılar Derneği Başkanı Ahmet Alioğlu ile çok sayıda katılımcı birlikte gerçekleştirdi. Fuarda oyun ve oyuncak malzemeleri, ana okulu eğitim araçları ve oyuncakları, elektronik oyuncaklar ve eğlence araçları, müzikli oyuncaklar, bilgisayar oyunları, oyun konsolları, video oyunları, spor oyun alanları ve araçları, bahçe oyuncakları, bisikletler, akülü arabalar gibi ürünler sergileniyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.