Cahit Berkay'dan korsan tepkisi

Cahit Berkay'dan korsan tepkisi

Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen Usta Performanslar söyleşine katılan ünlü müzisyen Cahit Berkay, sevenlerine unutulmaz bir müzik ziyafeti verdi. İnternetten müzik indirilmesini ve korsanı eleştiren Berkay, “Bizlerde ekmeği fırından, suyu bak

Neyzen Burcu Karadağ’ın Küçükçekmece’de her ay gerçekleştirdiği ‘Usta Performanslar’ söyleşi programı bu ay usta müzisyen Cahit Berkay’ı ağırladı. Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşiye; Cahit Berkay ile birlikte yaptıkları ‘Ardakalan’ isimli albümüyle adından söz ettiren Derya Petek’te misafir solist olarak konuk oldu. Eğlenceli ve keyifli bir sohbete ev sahipliği yapan programda katılımcılar müzik ziyafeti yaşadı. Söyleşiye, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay da katıldı.

‘FİLMİN GEÇTİĞİ MEKAN ÖNEMLİ’
Yaptığı film müzikleriyle tanınan, Moğollar'ın bağlama ustası Cahit Berkay, söyleşide neyzen Burcu Karadağ’ın sorularını yanıtladı. Türk sinema tarihine kazınmış, çok sayıda filmin müziğine imza atan Berkay, bir filme müzik yaparken dikkat ettiği noktaları şöyle sıraladı:

“Sinemayı çok seviyorum. Bir filmi izlerken adeta filmin içine girerim. Arka planı görürüm. Önce senaryoyu okurum. Sonra filmi izlerim. Film müziği yaparken o hikayenin geçtiği mekan bana müzikle ilgili tüyo verir. Oradaki insanlar ne çalıp söylerler. Buna dikkat ederim. Örneğin; gecekonduda geçen bir filme, piyano ile müzik yapamazsınız.”

KATILIMCILAR MÜZİĞE DOYDU
Söyleşide, Burcu Karadağ ve Cahit Berkay, “Selvi Boylum, Al Yazmalım” ve “Dila Hanım” film müziklerini birlikte icra etti. Berkay’la birlikte yaptıkları “Ardakalan” albümünden şarkılar seslendiren Derya Petek de katılımcılara duygusal anlar yaşattı.

KORSAN MÜZİĞİ ELEŞTİRDİ
“Bizlerde ekmeği fırından, suyu bakkaldan alıyoruz. Bir albüm yapacaksak, kendi cebimizden yapıyoruz” sözleriyle internetten müzik indirilmesini ve korsanı eleştiren usta müzisyen Cahit Berkay, konuyla ilgili yeni bir yasa üzerinde çalışıldığını ifade etti. Berkay, “Bu alışkanlık devam ederse, bu iş artık hapse kadar gidecek. Biz sanatçılar ve müzisyenler de bir şekilde hayatımızı kazanmak zorundayız” diyerek, korsana karşı duyarlı davranılması gerektiğini ifade etti.

CEM KARACA VE BARIŞ MANÇO ANILDI
Cahit Berkay, programda iki müzik devi Barış Manço ve Cem Karaca’yı da anarak, onlarla ilgili anılarını katılımcılarla paylaştı. İki usta sanatçıyla 24 saatini paylaştığını ve çok iyi anlaştığını ifade eden Berkay, “İnsanlar onları sahneden tanıyor. İkisi de benim yakın arkadaşımdı ve çok matrak adamlardı. Hiçbir zaman kavga etmedik” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.