Cité Des Arts yeni konuğunu bekliyor

Cité Des Arts yeni konuğunu bekliyor

Paris Cité Internationale des Arts misafir sanatçı programının Nisan-Haziran 2013 dönemi için başvurular kabul edilmeye başladı.

2029 yılına dek kesintisiz devam edecek misafir sanatçı programına katılacak sanatçılar, 7 kişilik seçici kurul tarafından belirleniyor. Paris'te yer alan Cité Internationale des Arts, ev sahipliği yaptığı 350 sanatçıya tahsis ettiği kişisel atölyelerde iki aydan bir yıla kadar süreyle konaklama imkânı sağlıyor. Bünyesindeki sergi salonları, prova odaları, konser ve gösteri alanlarının yanı sıra çeşitli atölyelerle de sanatçılara kendilerini geliştirme ve aktif üretim fırsatı sunuyor.

Cité Internationale des Arts misafir sanatçı programına davet edilecek sanatçıların seçimi, İKSV Yurtdışı Projeler bölümü koordinasyonunda, açık çağrı sistemiyle yapılıyor. 2009 yılından bu yana 4 aylık süreçlerde başvuruları açan İKSV, bundan böyle başvuruları 3 aylık dönemlerle kabul edecek. Ocak-Mart, Nisan-Haziran, Temmuz-Eylül ve Ekim-Aralık dönemlerinde Cite des Arts Atölyesinde yaşayacak olan sanatçıların seçimi için portfolyoların başvurulmak istenen dönemden iki ay önce gönderilmesi, sanatçıların o dönem için seçime katılmasına yeterli olacak.

Nisan-Haziran 2013 dönemi misafir sanatçı programına katılmak isteyen sanatçıların başvurularını 22 Şubat 2013 Cuma günü, saat 17:00'ye kadar e-posta yoluyla
citedesarts@iksv.orgadresine iletmesi gerekiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.