Damla Özdemir’den ‘Yeni Vücut’ Sergisi

Damla Özdemir’den ‘Yeni Vücut’ Sergisi

Sergiye ismini veren "Yeni Vücut" kavramı, Damla Özdemir'in kolajlarında kullandığı kadın imajlarının, kendi müdahalesiyle başkalaşma ve dönüşüm sürecini vurguluyor. Bu imajları bilinçaltının yönlendirmesiyle özgün biçimde kullanan sanatçı, her birini ahş

Çalışmalarında, organik bağlarından koparılmış kadın, erkek ve hayvanların temsillerine ve toplum içindeki algılanış biçimlerine yer veriyor. Onların kendilerini gerçekleştirme ve "kendi olma" süreçlerini sorguluyor. Genel olarak kadın ve erkeğin toplumda önceden belirlenmiş normlara göre hareket etmesini eleştiriyor. İşlerinde özellikle kadının benlik arayışları göze çarpıyor. Sanatçı, kadın üzerinden yaptığı anlatıma, "erkeği" de dahil ederek ilerliyor. Aslında ulaşmak istediği denge, çalışmalarında parçalar halinde görünürlük kazanıyor. Kadın içindeki bir parça erkeğin; erkek içindeki bir parça kadının, birbirlerinden yararlanmadan, bir bedeni birlikte kullanıp, birbirlerinden beslenmesini hayal ediyor.

Sanatçı belki de cevabına hiçbir zaman ulaşılmayacak bir soruyu devamlı, farklı şekillerde ve sıralamalarla sorar gibi: Yeni vücut orijinali taşımak için yeterli verilere sahip midir?
Damla Özdemir’in ‘Yeni Vücut’ isimli sergisi 1- 31 Mart tarihleri arasında Teşvikiye’deki Galeri İlayda’da görülebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.