Dergi fuarına yoğun ilgi

Dergi fuarına yoğun ilgi

Dergi Editörleri Birliği, Türkiye Yazarlar Birliği ve Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen ‘3. Dergi Günleri’ne okuyucular yoğun ilgi gösteriyor.

Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezi Ulaşım Müzesi’nde başlayan fuara 100’ün üzerinde dergi katılıyor. Onur konuğunun Yedi İklim Dergisi Yayın Yönetmeni Ali Haydar Haksal olduğu fuara, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Dergi Editörleri Birliği Başkanı Süleyman Karakaş, Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı’nın yanı sıra dergilerin editörleri ve yazarları da katıldı. 

Fuara ev sahipliği yapan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, özellikle internetin hayatımıza girmesiyle birlikte darbe alan matbu yayıncılığın devam etmesinin önemine vurgu yaptı. Dergi yayıncılığının karşılaştığı zorluklardan bahseden Kara, yayıncılığın, gençlerin Türk dilini kullanmasına yaptığı katkıdan ve internetin dilin yozlaşmasını hızlandırdığından ifade etti. 

19 Aralık Çarşamba günü başlayan fuar, 23 Aralık günü saat 22.00’ye kadar açık olacak. Yirmi adet söyleşi ve etkinliğin yapılacağı fuarda ziyaretçiler, edebiyattan fikre, dinden çocuk dergilerine kadar birçok alanda dergileri bir arada görme ve edinme imkanına sahip olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.