Doğallıktan Gelen Işıltılı

Doğallıktan Gelen Işıltılı

Mükemmel görünümlü bir cilt için pek çok doğal ürün vardır

   Mükemmel görünümlü bir cilt için cildinizi içeriden de beslemeniz gerekmektedir. Bu yüzden diyet ve egzersizin en az kulladığınız kozmetik ürünler kadar önemi vardır. Bu yüzden beslenmenize ve sporunuza çok dikkat etmeniz gerekmektedir.

   Sağlıklı bir ışıltıya kavuşabilmeniz için faydalı pek çok doğal ürün mevcuttur. İşte bunlardan bazıları :

- Aloe Vera : Aloe Vera, krem ya da jel yapısında olsun yanıklar, iltihaplar ve tahriş için oldukça faydalıdır. Cildi rahatlatırken aynı zamanda ağırlık yapmadan nem de verir. Özellikle yağlı cilt için uygundur. Ayrıca, çatlamış deri için de oldukça faydalıdır.

- Kakao ve Shea Yağı : Kakao ve shea losyon, cilt kremleri, şampuan ve saç kremlerinde yer alan mükemmel nemlendirici içeriklerdir. Saç ve cildinizi ipeksi yumuşaklığa kavuşturur ve yoğun nem kazandırır. Kakao ve shea yağını güneş yanıklarından çatlaklara kadar pek çok şey için kullanabilirsiniz.

- Avokado Yağı : Avokado yağı, avokadodan elde edilir. Avokadoyu buzdolabınızda bulundurabilir ya da doğal avokado yağı içeren ürünler temin edebilirsiniz. Avokado yağı, A, D ve E vitamini açısından zengindir. Avokado, diğer doğal ürünlerden çok daha iyi cildinize nüfuz eder. Cilde yumuşaklık kazandırırken ince çizgilere karşı bakım sağlar.

- Jojoba Yağı : Jojoba yağı, pek çok şampuan ve besleyicide bulunmaktadır. Kendi vücudumuzun sebumunda yer alan vitamin, mineral ve proteinlere benzer vitamin ve proteinler içermektedir. Jojoba yağı, hücre yenilenmesini desteklerken aynı zamanda saçınızı ve cildinizi nemlendirir.

- Üzüm Tohumu : Yağı Üzüm tohumu yağını direk cildinize uygulayabilir ya da vitamin olarak alabilirsiniz. Üzüm tohumu yağı, vitamin ve mineral açısından oldukça zengindir. Cilde yumuşaklık kazandırırken nem de sağlar.

- Macadamia Fındık : Yağı Macadamia yağı, özel bir nemlendiricidir. Cilde yoğun nem verir. Macadamia fındık yağı, cildimizin sebumunda önemli bir görevi olan palmitoleic asit içerir. Yaşlandıkça cildimiz bu asidi az üretmeye başlar. Macadamia fındığı haricinde hiçbir bitki bu asidi içermemektedir.

- Süt Tozu : Pek çok doğal ürün, süt tozu içermektedir. Süt tozu, mükemmel bir arındırıcıdır. Düzenli kullanımda cildiniz pürüzsüzleşir.

- Zeytinyağı : Zeytin yağı, mükemmel bir besleyici nemlendiricidir. Cildinizi ipeksi yumuşaklığa kavuşturur.

- Nane Yağı : Nane yağı, mükemmel bir doğal iyileştiricidir. Cildinizi canlandırır ve pürüzsüzlük kazandırır. Aynı zamanda baş ağrıları ve kas ağrılarının giderilmesinde de oldukça etkilidir.

- Süt : Dolabınızdaki süt, cildiniz için mükemmel bir üründür. Cildinizi pürüzsüzleştirir. Kuru veya tahriş olmuş cilt için oldukça uygundur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.