Dünya kültür mirası sempozyumu İstanbul'da

Dünya kültür mirası sempozyumu İstanbul'da

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü'nde düzenlenecek "Risk Durumlarında Kültürel Mirasın Korunması: Fırsatlar ve Tehditler" konulu sempozyumla, dünya kültür mirasının geleceği ele alınacak. 15 – 17 Kasım tarihleri arasında yapılacak sempozyuma 3

 Sempozyuma, Uluslararası Anıtlar Sitler Konseyi Risklere Hazırlık Komitesi üyeleri, Dünya Bankası Kentsel Kültür Miras Koordinatörlüğü ve Birleşmiş Milletler Afet Zararlarının Azaltılması (UNISDR) Ofisi temsilcileri yanı sıra 36 ülkeden 75 katılımcı sunumları ile katkıda bulunacak. 

ICOMOS-ICORP Türkiye Temsilcisi ve Organizasyon Komitesi Başkanı Doç. Dr. Zeynep Gül Ünal, dünya kültür mirasını tehdit eden risklere karşı önlemler alınması gerektiğini ifade etti. Zeynep Gül Ünal, "Sempozyumda, dünya kültür mirasını tehdit eden tüm riskleri içeren; savaş ve yerel çatışmalar, büyük ölçekli ve kültür mirasını göz ardı eden projeler, kitle turizminin etkileri, kültür mirası odaklı olmayan yasal düzenlemeler ve kültür mirasını kısa ve uzun vadede, doğrudan ya da dolaylı olarak tehdit eden tüm risklerin azaltılması veya ortadan kaldırılması için yapılabilecek çalışmalar ele alınacak." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.