Eyüp’te Nevruz kutlaması

Eyüp’te Nevruz kutlaması

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Uluslararası Türk kültür teşkilatı TÜRKSOY’un çalışmalarıyla, düzenlenecek olan “Nevruz” şöleni bu yıl da coşku ile başladı.

Dünyanın birçok yerinde yapılacak Nevruz kutlamalarının açılışı Eyüp’te yapıldı. Eyüp Belediyesi’nin katkıları ile düzenlenen programda Nevruz ateşi yakıldı ve geleneksel “Bahar Başlangıcı” törenleri yapıldı.


Programa dünyanın birçok yerinden grup, Nevruz için Türkiye’ye geldi. Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkiye, Altay(RF), Başkurdistan(RF), Gagavuz Yeri(Moldova), Hakas(RF), Saha-Yakut(RF), Tataristan(RF), Tıva(RF), Kırım(Ukrayna), Irak Kerkük Türkmenleri ve Sincan Uygur Özerk Bölgesi(Çin)’nden kutlamalara katılacak olan 250’ye yakın sanatçı, geleneksel kıyafetleri, muhteşem performanslarıyla izleyenleri bir kez daha etkiledi.


Program açılışına Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak, Çin İstanbul Başkonsolosu Zhang Qingyang, TDBB Genel Sekreteri Mustafa Başkurt, TURKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Fırat Purtaş, dünyanın dört bir yanından sanatçı ve geniş bir halk kitlesi katıldı.

 4. Nevruz Şenliği, Eyüp Belediyesi Mehteran Takımı’nın gösterisiyle başladı. Türk dünyası ülkelerinin kültür grupları program öncesinde düzenlenen ateş yakma ve demir dövme seremonisine katıldılar. Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu ve protokol, ateş üzerinden atlayarak demir dövdüler. Türk dünyası gösteri ekiplerinin ateş çevresinde yaptıkları renkli danslar konukların büyük beğenisini topladı.


İlk Nevruz ateşi İstanbul’dan yakıldı

17 Mart 2013 tarihinde İstanbul’da yakılan Nevruz ateşi ile başlayan kutlamalar, Eskişehir, Ankara, Manisa, Yozgat, Çankırı, Kastamonu, Amasya, Denizli, Develi, Balıkesir, Talas, Karaman, Kahramanmaraş ve Nevşehir’de gerçekleştirilecek şölenlerle devam edecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.