Festival, "Yapım Aşaması Atölyesi" başvurularını bekliyor

Festival, "Yapım Aşaması Atölyesi" başvurularını bekliyor

32. İstanbul Film Festivali kapsamında bu yıl sekizincisi düzenlenecek "Köprüde Buluşmalar", Avrupa ve Türkiye'den sinemacıları bir araya getirerek, Türkiye'den uzun metraj kurmaca ve belgesel projeler ile yapımı devam eden filmlerin ilk uluslararası sunu

"Köprüde Buluşmalar" kapsamında, bu yıl yapımı devam eden uzun metraj kurmaca veya belgesel filmlere açık olacak "Yapım Aşaması Atölyesi"nin ikincisi düzenlenecek. Yapımı devam eden filmlerin başvurabileceği atölye, filmlerin post-prodüksiyonlarının tamamlanmasına ve uluslararası tanıtımlarına destek olmayı amaçlıyor. Türkiye'den yapım aşamasında bulunan uzun metraj filmlere ve belgesellere açık Work in Progress / Yapım Aşaması Atölyesi bu yıl 10-11 Nisan tarihlerinde gerçekleştiriliyor.

"Yapım Aşaması Atölyesi"ne katılmak isteyen, uzun metraj kurmaca veya belgesel film yapımcıları, 8 Mart Cuma akşamına kadar
onthebridge@iksv.org adresine e-posta yoluyla başvurabilirler.

Uluslararası bir jürinin seçeceği film/filmlerin yapımcılarına, filmin tanıtımında kullanılmak üzere 10.000 USD değerindeki EFES Ödülü ve 1000VOLT Post-Prodüksiyon Ödülü verilecek.

Köprüde Buluşmalar kapsamında bu yıl altıncı kez düzenlenen ve sinemacılara filmlerini gerçekleştirmek için destek vermeyi amaçlayan "Film Geliştirme Atölyesi" için başvurular 28 Ocak tarihinde sona ermişti. "Film Geliştirme Atölyesi" ve "Yapım Aşaması Atölyesi"nde seçilen projelerin ödülleri, 11 Nisan Perşembe akşamı düzenlenecek bir ödül töreniyle sahiplerinin olacak. İstanbul Film Festivali'nin "Ulusal Yarışma ve Türkiye Sineması" bölümüne son 26 yıldır destek veren Efes, bu yıl "Köprüde Buluşmalar"ın da sponsorluğunu üstleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.