Film Okumaları devam ediyor

Film Okumaları devam ediyor

Etkinliklerde, sinema yazarı ve yönetmen Ünal Sondemir'in çözümleme yöntemiyle o hafta belirlenen filme mercek tutuluyor. Her hafta bir yönetmenin sinema üslubu ve seçilmiş bir filmi üzerine söyleşi yapılıyor.

Sinema okumalarının 8 haftasında Avusturya’lı yönetmen Fritz Lang’ın filmografisindeki en iyi filmi olduğu kabul edilen 1931 yapımı “m” filmini izliyoruz. Psikolojik Gerilim türünün en iyi ve ilk olma özelliği taşıyan film, Sinema’nın psikolojik ve sosyolojik yönünü seyirciye gösteriyor.

Psikolojik dramanın yapılamadığı günümüz Türkiye’sinde yeni bakış açılarıyla interaktif söyleşide çözüm önerileriyle sinema sanatına ışık tutuyoruz. Usta kalem Ünal Sondemir yakında çıkacak olan sinema eserlerinin ipucunu veriyor.

Günümüz gişe anlayışında birçok filme ilham olma özelliği taşıyan eserin estetik yönüne de değinilecek.

Filmin Konusu: Öğretmenler, bir savaş sonrası yıkımının yaşandığı bir toplumda, sırtlarına yükledikleri kara tahtalarla eğitim için seyahat etmektedirler. Bu tahtalar sadece savaş çocuklarına bir şeyler katmak için değil; onları bir şeylerden korumak için de öğretmenlerin sırtlarında duruyorlar. Bir tarafta karmaşanın yarattığı dev bir enkaz dururken, diğer tarafta bilinmeyeni öğrenmenin ve öğretmenin gururu yaşanıyor.

Program bu cumartesi 18:00 - 21:00 saatleri arasında, Tarih Kültür Derneği Eminönü Dernek Temsilciliği’nde yapılıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.