HRANT DİNK ÖDÜLLERİ SAHİPLERİYLE BULUŞTU

HRANT DİNK ÖDÜLLERİ SAHİPLERİYLE BULUŞTU

Bu yılki ödüller Türkiye'den Cumartesi Anneleri ile Sırbistan'dan Natasa Kandic'e verildi.

Beşincisi düzenlenen uluslararası Hrant Dink Ödülleri, dün akşam Lütfi Kırdar Kongere Merkezi'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.Bu yılki ödüller Türkiye'den Cumartesi Anneleri ile Sırbistan'dan Natasa Kandic'e verildi. 


Olgun Şimşek'in sunuculuğunu üstlendiği törenin açılışını Hayko Cepkin yaptı. Ödül komitesi adına, Ayşe Kadıoğlu kürsüye çıktı. Kadıoğlu seçimi nasıl yaptıklarını anlattı. Kadıoğlu, her yıl olduğu gibi bu yıl da, ödül sahiplerinin, 15 Nisan tarihine kadar gösterilmiş olan adaylar arasından, uluslararası jüri tarafından iki turlu bir seçimle belirlendiğini belirtti. Kadıoğlu, Bu yılki ödül sahiplerinin ortak noktalarının hatırlamak, yüzleşmek ve barış için mücadele etme cesaretini göstermek olduğunu söyledi.

Türkiye’den 2013 Uluslararası Hrant Dink Ödülü sahibi Cumartesi Anneleri / İnsanları’na ödülünü, jüri üyeleri Rakel Dink ve Uluslararası ‘Memorial’ Topluluğu’nu temsil eden Alexander Cherkasov verdi. Ödülü Cumartesi Anneleri adına Hanım Tosun, İkbal Eren ve Emine Ocak aldı. Annelerin ortak dileği " Evlatlarımız ölmesin Onlar toprağa gitmesin " oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.