İSMEK'in Bu Yılki İlk Sergisi CRR'de

İSMEK'in Bu Yılki İlk Sergisi CRR'de

Her yıl düzenlediği sergilerde usta öğretici ve kursiyerlerinin ürettiği eserleri İstanbullular ile buluşturan İSMEK, bu yıl ayrıca on prestijli sergiye daha imza atıyor. İSMEK Ebru Zümre Başkanı Ömer Faruk Dere ve İSMEK usta öğreticisi Yasemin Acar Kara

Kursiyer ve usta öğreticilerinin ortaya koyduğu eserleri, her yıl düzenlediği sergilerde sanatseverler ile buluşturan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları İSMEK, bu yıl birbirinden özel, prestijli on sergiyi daha İstanbullular’ın beğenisine sunacak. Var olan sergi programına ek olarak,  dönem boyunca gerçekleşecek on sergide İSMEK kursiyerleri, edindikleri tecrübeyi ve ürettikleri eserleri sanatseverler ile paylaşma imkânı bulacak.

 Bu sergilerin ilki, İSMEK Ebru Branşı Zümre Başkanı Ömer Faruk Dere ve ebru usta öğreticisi Yasemin Acar Kara ile kursiyerlerinin birlikte hazırladığı “Dalgalandım da Duruldum” isimli karma ebru sergisi olacak. Sergide, Ömer Faruk Dere ile Yasemin Acar Kara’nın ve kendilerinden İSMEK Bağlarbaşı Türk İslam Sanatları İhtisas Merkezi’nde eğitim alan 22 Ebru kursiyerinin, ‘Dalgalı Ebru’ tekniği ile ortaya koyduğu 60 eser yer alacak.  ‘Dalgalı Ebru’ tekniği ile üretilen, birbirinden güzel ebru eserleri içeren serginin açılışı,  1 Şubat Cuma günü Cemal Reşit Rey Sergi Salonu Fuayesi’nde saat 18:00’de gerçekleştirilirken 7 Şubat 2013 tarihine kadar sanatseverler tarafından ziyaret edilebilecek.

İBB Eğitim Müdürü Mehmet Doğan ile İSMEK Genel Koordinatörü Güven Çalışkan, sanatçılar Etem Çalışkan, İslam Seçen ve Savaş Çevik’in yanı sıra sanat severler de yoğun ilgi gösterdi.

 Serginin açılışında bir konuşma yapan İBB Eğitim Müdürü Mehmet Doğan, İSMEK'in klasik Türk İslam sanatlarındaki öz verisine vurgu yaparak, yüzyıllardır İstanbul’da örnekleri yapılan Hat, ebru ve tezhip gibi sanatların artık unutulduğunu söyledi.

İSMEK, bu sergi dışında dönem sonuna kadar, farklı sanat branşlarında kursiyerleri ile usta öğreticilerinin eserlerinden oluşan 9 prestijli sergiyi daha İstanbullular ile buluşturacak.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.