İSMEK’te Sergi ve Festival Heyecanı

İSMEK’te Sergi ve Festival Heyecanı

İSMEK kursiyerlerinin bir yıl boyunca ürettiği binlerce eser geleneksel yılsonu sergisinde görücüye çıkıyor.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 1996 yılında 3 kurs merkezinde, 3 branşta, 141 kursiyerle başlattığı ve bugün dünyanın en büyük “halk üniversitesi” haline gelerek bir model olan İSMEK, 05 Haziran’da yapılacak geleneksel yıl sonu sergisine hazırlanıyor.

Düzenlediği genel sergilerle her yıl İstanbullular’ın büyük beğenisini kazanan İSMEK’in 15. Genel Sergi ve Festivali’nin açılış kurdelesini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile Başkan Topbaş birlikte kesecek.

Açılışta sanatçı Yusuf Güney konser verecek
Sergide; resimden takı tasarımına, ebrudan hat sanatına, minyatürden desen tasarımına, kumaş boyamadan model gemi yapımına kadar toplam 181 branşta, bir yıl boyunca üretilen ürünlerden seçme eserler yer alacak. Bugüne kadarki mezun sayısı 1 milyon 400 bine ulaşan,  2011-2012 Eğitim Dönemi’nde ise 216 bin kişiye eğitim veren İSMEK, kursiyerlerinin el emeklerini sergileyerek bu yıl da İstanbullular’a görsel bir şölen yaşatmayı hedefliyor.
17 Haziran 2012’ye kadar devam edecek İSMEK 15. Genel Sergi ve Festivali’nde, aralarında Koreograf Uğurkan Erez, Modacı Erol Albayrak, Sanatçı Onur Şan, Program Sunucusu ve Yapımcı Özlem Denizmen gibi alanlarında başarılı isimler de seminerler verecek. Etkinlikler kapsamında ayrıca, Türk Sanat Müziği ile Türk Halk Müziği konserleri, müzik ve şiir dinletileri düzenlenecek. Etkinlikler, tüm İstanbullular’a açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

“Hayat Boyu Öğrenme Kültürü ve Mesleki Eğitim” Sempozyumu
İSMEK 15. Genel Sergi ve Festivali, son iki gününde ise (16-17 Haziran) önemli bir sempozyuma da evsahipliği yapacak. “Hayat Boyu Öğrenme Kültürü ve Mesleki Eğitim” konulu sempozyuma katılım, uluslararası düzeyde gerçekleşecek. Verdiği yetişkin eğitimleriyle ülkemizde ve dünyada model olarak kabul edilen İSMEK, “Hayat Boyu Öğrenme Kültürü ve Mesleki Eğitim”  konusunu irdeleyecek. İSMEK bu sempozyumla, diğer ülkelerin bu konuda nasıl çalışmalar yaptığını inceleme imkânı bulurken, aynı zamanda kendi modelini de tanıtmış olacak.

İSMEK Genel Sergi ve Festivali, 17 Haziran 2012’ye kadar, 10.00 ile 19.30 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.