İstanbul’un fethine fantastik roman

İstanbul’un fethine fantastik roman

Kanadalı Yazar Chris Humphreys, İstanbul’un fethiyle ilgili yazdığı ve Türkçe’ye çevrilen “A Place Called Armageddon-Constantinaple 1453” isimli kitabı için imza günü düzenledi.

 ’un fethinin tarihi gerçeklere uygun bir şekilde anlatıldığı fantastik roman “A Place Called Armageddon-Constantinaple 1453”, Kanadalı yazar Chris Humphreys tarafından kaleme alındı. Da Vinci şifresini andıran öğelerle bezeli kitap için İstanbul’da kalarak araştırmalar yapan Humphreys, Fatih’in İstanbul kuşatmasını çok akıcı ve heyecan verici bir dille okuyuculara aktarıyor. Kitap, eleştirmenler tarafından da 2011’in fantastik tarih romanı olarak nitelendiriliyor.

FATİH’İN ADALETİ

Yazar Humphreys, kitabı için Kanada’nın  Büyükelçiliği’nde bir imza günü düzenledi. İmza gününe Kanada Büyükelçisi John Holmes ve eşi Carol Bjeau ev sahipliği yaptı. Yazar, etkinlikte kitabıyla ilgili bilgiler de verdi. Daha önce Kazıklı Voyvoda’yı anlattığı Türkçe’ye de çevrilen “Vlad” isimli kitabında Fatih Sultan Mehmet’i son derece acımasız, gösteriş meraklısı, kibirli ve adalet duygusu zayıf bir padişah olarak tasvir eden yazar, “İstanbul’a gelip araştırınca ve bu konuyla ilgili kitaplar okuyunca Fatih’in adaleti ve olgunluğu konusunda bilgi sahibi oldum” dedi. Fatih, kitapta 21 yaşında olmasına rağmen, adil, bilge ve olgun bir hükümdar olarak tasvir ediliyor. İstanbul’un fethinden sonra Aya Sofya’da kılınan namazın ardından “Ne dersiniz? Roma’yı da fethedelim mi?” diye soruyor ve ardından “Neyse onu da yarın sabah yaparız” sözleri ile kitap sona eriyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.