Karanlıktan Aydınlığa yolculuk

Karanlıktan Aydınlığa yolculuk

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İstanbul Gayrettepe Metro İstasyonu'nda gerçekleştirilen "Karanlıkta Diyalog" etkinliği "Öğrenmenin tek yolu, karşılaşmaktan geçer." sloganıyla 9 şubat tarihine kadar duyarlı ziyaretçilerini bekliyor.

Karanlık bir ortamda kaldığınızda kulaklarınızın ne kadar hassaslaştığını fark ettiniz mi! Yön duygunuzun nasıl geliştiğini ve bastığınız yere ne kadar dikkatle bastığınızı. Hayattaki her işini gözlemleyerek yapan insanların görme engelli bir kimseyi anlaması ne kadar mümkündür!


İstanbul Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İstanbul Gayrettepe Metro İstasyonu'nda gerçekleştirilen "Karanlıkta Diyalog" etkinliği duyarlı ziyaretçilerini bekliyor. 1 şubat tarihinden itibaren ingilizce turlarına da başlayacak olan etkinliğe 9 şubat tarihine kadar katılabilirsiniz. 

Daha önce 30 şehir, 130 kent ve 7 milyon ziyaretçiyle buluşan etkinlikte, görme engelinin ne kadar göreceli bir kavram olduğunu anlıyorsunuz. Bir buçuk saat boyunca, "Karanlıkta Diyalog" parkurunda parklarda dolaşıyor, büyük bir caddede karşıdan karşıya geçiyor, uçağa biniyorsunuz. Ancak, hiçbir şey görmüyorsunuz. Elinizde görme engelliler için özel geliştirilmiş bir asa ve diğer duyu organlarınız var. Tabii bir de görme engelli rehberiniz. 

Karanlık bir dünyada görme engelli rehberiniz eliniz, kolunuz, gözünüz, kulağınız oluyor. Parkura sekiz kişilik gruplarla giriyorsunuz. Parkurun dışındaki dünyada herkes görüyor. Ama içeride herkes karanlıkta ve karanlık bir dünyanın ne kadar farklı olduğunu görüyorsunuz. Sadece gözlerimizle görmediğimizi anlıyoruz her geçen dakika.

Girdiğiniz alıştırma labirenti biraz korkutucu olsa da vazgeçmeden parkuru tamamlamak da fayda var. Çünkü, karanlığın içine düşecek olursak bir gün alıştıra alıştıra değil bir anda düşeceğiz. Hepimizin bir engelli adayı olduğunu unutmadan duyarlılığımızı arttımalı ve tabii ki gözlerin değil kalbin görmüyor olmasının bir engel olduğunu unutmamalıyız.

Haber: Elif Soykan

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.