Karikatür Yarışması Sergisi Okan'da

Karikatür Yarışması Sergisi Okan'da

Aydın Doğan Vakfı tarafından her yıl düzenlenen serbest konulu 29. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi, Okan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisi’nde açıldı.

 Açılışa Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, Aydın Doğan Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Gündüz Alpman, Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bekir Okan, Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şule Kut ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Vardar ile davetliler katıldı.

"ÜNİVERSİTE OLARAK BU TÜR ÇALIŞMALARA DESTEK VERMİŞ OLUYORUZ"
Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bekir Okan,  Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nı taktirle karşıladıklarını belirterek, “Üniversite olarak da destekliyoruz. Geçen yıl da üniversitemizin güzel sanatlar fakültesi sergi salonunda sergi düzenlenmişti. Bu ikinci oluyor. Dolayısıyla biz de üniversite olarak bu tür çalışmalara destek vermiş oluyoruz. Öğrencilerin girişimci olmasını istiyoruz. Yarışma, daha öğrenciyken bu tür şeyleri görüp onların da böyle girişimci olmalarını desteklemek açısından önemli.  Bu tür yarışmalara katılıp birincilik alan öğrencilerimiz var. Onlara da teşvik oluyor" diye konuştu.
Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şule Kut, yarışmanın dünya çapında ve dünyanın en önemli kurumsallaşmış karikatür yarışmalarından biri olduğunu belirterek, “Aydın Doğan Vakfı’nın düzenlediği karikatür yarışması,son 2 yıldır 28. ve bu yıl da 29’uncusunun  sonuçlarını Okan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğrencilerimizle ve çevremizle paylaşıyoruz, sergiliyoruz. Çok mutluyum. Hem Aydın Doğan Vakfı, başka çalışmalarını da takdirle izlediğimiz bir vakıf hem de Okan Üniversitesi olarak başka bir sivil toplum kuruluşuyla özellikle sanat alanında bu kadar da olsa işbirliği yapabilmek bizi çok sevindiriyor. Asıl serginin sahipleri vakıf ve sanatçıların kendileri. Çok da ilginç, ben uluslararası ilişkiler alanında çalışıyorum ve az önce Candan Hanım ile görüşmemizde herhangi bir tema belirtilmemesine rağmen Arap Baharı’nı konu alan karikatürlerin daha fazla yarışmaya gönderildiğini anladım. Bu da aslında sanatla siyasetin sanatla hayatın ne kadar iç içe geçmiş olduğunu gösteriyor" diye konuştu.

"ÇOK ÖNEMLİ KURUMSALLAŞMIŞ BİR KARİKATÜR YARIŞMASI"
Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın öğrencileri için önemli bir kaynak olduğunu söyleyen, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Vardar ise “Sadece öğrenciler açısından bakmak gerekmiyor, öğretim üyeleri açısından da çok önemli bir kaynak olduğunu inanıyorum. Ayrıca, 29’uncusu burada sergileniyor. Çok önemli kurumsallaşmış bir karikatür yarışması. Uluslararası düzeyde sadece ulusal düzeyde değil, dünyada da çok saygınlığı olan bir yarışma. Bu arada öğrenciler için önemli olduğunu vurgularken, burada kurumumuzda fakültemizde ev sahipliği yapmaktan duyduğum mutluğu ifade etmek istiyorum. Öğrenciler için tabii ki çok önemli. Hem önemli bir görsel sanat olan bu alanın tekniklerini ve sanatın üretilmesine oluşan katkıları gözlemlemesi açısından öğrencilere çok faydası var. Yaratıcı fikrin nasıl tek bir karede ifade edilebileceğini beslemesi açısından çok değerli. Dolayısıyla sadece bizim kurumumuzda değil sanat ve tasarım eğitimi alan diğer kurumların öğrencilerine de bu serginin başka yerlerde açılması vesilesiyle çok büyük katkı ürettiğini düşünüyorum. Umarım serginin etkisi daha da büyüyerek bu katkı daha yaratıcı ve geliştirici biçimde devam eder" dedi.
Birinciliğini Türk sanatçı Doğan Arslan ile İranlı sanatçı Javad Alizadeh paylaştığı, İkinciliğe Sırbistan’dan Vladimir Stankovski, Üçüncülüğe ise Polonya’dan Pawel Kuczynski’yi değer görüldüğü, ayrıca Jose Antonio Costa (Brezilya), Ludo Goderis (Belçika), Musa Gümüş (Türkiye), Muhittin Köroğlu (Türkiye), Aliyeh Mazaheri  (İran), Rodrigo Mıneu (Brezilya), Negin Naghiyeh (İran), Sergey Riabokon (Ukrayna), Raimundo Waldez (Brezilya), Cai Weidong (Çin) ve Bert M.L Witte (Hollanda)’nin  Başarı Ödülü aldığı eserler sergilenmeye değer görülen karikatürlerle birlikte 12 Şubat 2013 tarihine kadar Okan Üniversitesi’nde olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.