Kültürpark Festivale Hazırlanıyor

Kültürpark Festivale Hazırlanıyor

13.Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin başlamasına az bir zaman kala festival hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor.

Önceki gün Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün, Festivalin büyük bir kısmının tarihi Kervansaray’ın ve tarihi Mimarsinan Köprüsünün içerisinde bulunduğu alanı kapsayan Kültürpark’ı denetledi. 

Denetleme esnasında Akgün, bu yıl bir değişiklik yaparak Heykeltraşların daha rahat bir ortamda çalışabilmeleri için Kemal Sunal Amfi Tiyatrosu arkasında bulunan alanı belirleyerek, heykeltraşların bu alan içersinde çalışmalarını sürdürmelerinin daha iyi olacağını söyledi. 

52 Ülkeden Misafir Gelecek 
Ayrıca 52 ülkeden gelen misafirlerin ağırlanacağı Büyükçekmece Belediyesi Dalyan Cafe’de incelemelerde bulunan Başkan Akgün, amfiden Dalyan Cafe’ye geliş güzergahının tünel şeklinde ışıklandırılmasını, Kültürpark’ın genelini zararlı böcek ve sineklerden korumak için sürekli belirli aralıklarla ilaçlanmasını ve çimlerle kaplı alanda bulunan ‘Festival Büyükçekmece’ yazısının daha belirgin olmasını istedi.

Farklı Kültürler Bir Arada Olacak
Festivale katılacak konuk ve sanatçıların ülkelerine mutlu dönmeleri için ellerinden gelen çabayı sergileyeceklerini söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün “ Amacımız halkımızı eğlendirmek kadar, yurt dışından gelen konuklarımızı elimizden geldiği kadar en iyi şekilde ağırlayarak her birini Türkiye’nin birer fahri elçisi haline getirmektir. İki hafta boyunca konuklar ve vatandaşlarımız birbirleri ile iletişim içinde olacak, farklı kültürleri paylaşmanın güzelliğini yaşacaklar” dedi.



 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.