Modernlik? Fransa ve Türkiye’den Manzaralar’ sergisi

Modernlik? Fransa ve Türkiye’den Manzaralar’ sergisi

Modernlik? Fransa ve Türkiye’den Manzaralar’ sergisi, modernleşmenin günümüz sanatına olan etkilerini araştırıyor. Sergi, sanatçıların modernlik projeleriyle hesaplaşmalarını ve bugün hala gündemde olan modernlik olgusunu ele alıyor.

Sergideki çalışmalar görsel sanatların bir yandan eleştirdiği diğer yandan sonsuz bir araştırma imkanı olarak gördüğü modern hayatın dinamiklerine odaklanıyor. Dünya küreselleşmeyle farklı, derin ve karmaşık ilişkilerinin yaşandığı, yeni teknoloji ve sosyal medya kullanımının girift yapılar oluşturduğu bir dönemden geçiyor. ‘Modernlik? Fransa ve Türkiye’den Manzaralar’ ise, günümüzün göreli yönsüz dünyasında modernliğin geride bıraktığı tortuların hayatımıza nasıl sızdığını hatırlatmaya çalışıyor.

Türkiye'den ve Türkiye’nin modernleşme serüvenindeki rol modellerinden biri olan Fransa’dan sanatçılara yer veren sergi, modernliğin farklı biçimlerde sürekli karşımıza çıkan kalıntılarının bugün ve geleceği nasıl dönüştürebileceğini tartışmaya açıyor.

‘Modernlik? Fransa ve Türkiye’den Manzaralar’ sergisi 16 Ocak - 16 Mayıs 2013 tarihleri arasında İstanbul Modern'e gidilerek görülebilir

Sanatçılar: Nevin Aladağ, Fikret Atay, Kader Attia, Ayşe Erkmen, Cyprien Gaillard, Thomas Hirschhorn, Pierre Huyghe, Chris Marker, Sarkis, Hale Tenger, Nasan Tur

Küratörler: Çelenk Bafra, Levent Çalıkoğlu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.