Morstad: “ABD’de Engelliler Sarayı gibi bir tesis yok”

Morstad: “ABD’de Engelliler Sarayı gibi bir tesis yok”

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda Uluslararası Engelliler Din Eğitimi, Metot ve Hizmetleri Çalıştayı düzenlendi. Çalıştay için ABD’den ülkemize gelen David James Morstad, Bağcılar sakinlerine sunulan hizmetleri takdirle karşıladığını belirtti

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda Uluslararası Engelliler Din Eğitimi, Metot ve Hizmetleri Çalıştayı düzenlendi. Çalıştaya katılmak üzere ABD’li The Bethesda Genel Müdürü, Madison Üniversitesi İlahiyat ve Özürlülük  öğretim görevlisi, Engelli insanlar için Valilik Komitesi Üyesi David James Morstad ülkemize geldi. Morstad, Çalıştay sonrasında Bağcılar Belediyesi’nin hizmete sunduğu projeleri ve halka yönelik hizmetlerini takdirle karşıladığını ifade etti.

MORSTAD: “HAYRAN KALDIM, BOLCA FOTOĞRAF ÇEKTİM”

Bağcılar Belediyesi Hizmet Bülteni’ni inceleyen, haber ve fotoğraflarla yakından ilgilenen James Morstad, “Engelliler Sarayı’na hayran kaldım. Bolca fotoğraf çektim. Bir benzeri ülkemiz dâhil dünyanın hiçbir yerinde yok.” dedi. İlçede, engellilere yönelik eğitim ve sosyal yardım hizmetlerini öğrenme ve görme imkânı bulduğunu kaydeden Morstad, “Engelliler Sarayı’nda mesleki yönde araştırma ve destek hizmetleri uygulamalı olarak öğretiliyor. İlçede, engellilere hizmet sunma ve onların istihdamı konusunda çeşitli kurum ve üniversitelerle işbirliği yapılması çok anlamlı ve güzel bir uygulama.” dedi.

1500 kişinin aynı anda kurs gördüğü ve psikolojik terapi aldığı Engelliler Sarayı’nın bir benzerini kendi ülkesi dahil hiçbir yerde görmediğin belirten Morstad, duygularını şöyle dile getirdi: “Çalıştay sırasında atölyelerdeki toplantılarda engelliler de bize yardımcı oldu. Onlarla ilgili olan konuları yine onlarla birlikte tartıştık. Katılımcılarla ve engellilerle birlikte bilgi paylaşımında bulunduk. Güzel sonuçlara ulaştık. Çalışmalarımız sırasında güzel bir ortam vardı.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.