Mucitler İstanbul'da buluştu

Mucitler İstanbul'da buluştu

'Herkes birşeyler üretebilir' sloganından yola çıkan maker'lar geçtiğimiz cumartesi günü Mini Maker etkinliğinde bir araya geldi.

İskele 47 adlı teknoloji atölyesi'nde düzenlenen etkinliğin “Herkes bir şeyler üretebilir/üretmelidir” sloganı, sergi alanında tam anlamıyla kendini göstermişti.

 

İlkokul öğrencilerinin yaptığı merdiven tırmanan robottan, orta yaşlardaki profesyonellerin ürettiği insansız hava araçlarına kadar farklı yaş gruplarından 20 civarında değişik icat görmek mümkündü.

 

Birkaç örnek vermek gerekirse; Atölye İstanbul’un geliştirdiği, DreamCatcher icadı, uyandığınızda hemen rüyanızı anlatabileceğiniz bir dekoratif bir kayıt cihazı olarak dikkat çekiciydi. Akıllı telefonlarla kullanılabilen arabalar ve robotik araçlar da sergide yerini almıştı.

 

Plato Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin geliştirdiği icatlardan biri, basınca duyarlı yağlı boya tablosuydu. Bu tablo dokunuşlarınıza çeşitli seslerle karşılık verdiği için dokunmatik bir müzik olarak da adlandırılabilir. Aşağıda fotoğrafını görebileceğiniz özçekim (selfie) kaskı ise çektiğiniz fotoğrafı hemen Twitter’a göndermenizi sağlayan bir cihaz olarak en dikkat çekici ürünlerden biriydi.

 

Türkiye’de 3 boyutlu yazıcı geliştirmekle meşgul sayılı yeni teknoloji şirketlerinden Katı Hal‘ın kurucusu Ahmet Alpat ise hamile bilekliği (kısa mesafede eşler arasında titreşimle iletişim sağlıyor) ve biber gazı yoğunluk  ölçme cihazılarını tanıttı.

 

Bu etkinliğe katılamadıysanız önümüzdeki etkinliklerin takvimi şöyle; 13 Haziran’da DDB Medina Turgul reklam ajansı ev sahiliğinde Micro Maker etkinliği gerçekleştirilecek. Resmi İstanbul Mini Maker Faire ise 12 – 13 Kasım 2014 tarihlerinde Turkcell ev sahipliğinde Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.