“O AN!” Art Suites Gallery Beyoğlu'nda

“O AN!” Art Suites Gallery Beyoğlu'nda

Genç sanatçı Şemsi Altaş kişisel sergisi “O AN!” ile 13 Şubat – 9 Mart 2013 tarihleri arasında Art Suites Gallery Beyoğlu’nda.

Sanatçının ekspresif bir tavır ile resm ettiği öğrenciler, sistemin içinde ki “an”ları temsil ediyor gibidir. İzleyici sadece, sanatçının yakaladığı o an’ı ve sanatçının yansıttığı ifadeleri görebiliyor. Öğrenciler resmin ‘kendisine’ poz verirken, silikleşen yüzlerini görüyoruz, kimliğini göremediğimiz yüzler oluşuyor. Sanatçının renkler ile oluşturduğu dışavurum sayesinde, ancak resimde ki kişiler hakkında fikir edinebiliyoruz.
 
“Öncesini ve sonrasını bilmediğimiz, sadece o an’a şahit olduğumuz Şemsi Altaş’ın resimlerinde, anlık durumlar bizleri sorgulamaya sevk ediyor. Yaşamın an’ı içinde gelişen heyecanlar, korkular, şaşkınlıklar ve beklentilerle karşı karşıya kalıyoruz. Yaşamın kendi içindeki dönüşümü, insanları etkilemekte ve ifadeler iletişim aracı olmaktadır. İzleyici için birer iletişim aracı olabilecek bu resimlerde, o an içindeki atmosfer yansıtılmaya çalışılmıştır.


Şemsi Altaş
1989 yılında Mersin'da doğan Şemsi Altaş, 2011 yılında lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Resim-İş Öğretmenliği, Resim Anasanat Dalında tamamladı. 2012 yılında halen devam eden Anadolu Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Resim Anasanat Dalı Yüksek Lisans eğitimine başladı. Sanatçının Eskişehir’de ki 2 kişisel sergisinin yanı sıra yurt içinde çeşitli karma sergilere de katılmıştır. Şemsi Altaş, çalışmalarına Eskişehir'deki atölyesinde devam etmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.