Ödüllü filmler sanatseverlerle buluşuyor

Ödüllü filmler sanatseverlerle buluşuyor

Akbank Sanat, Türkiye-Hollanda diplomatik ilişkilerinin 400. Yılı etkinlikleri kapsamında Eye Film Institute işbirliği ile Temmuz ayı boyunca Akbank Sanat Sinema Kuşağı’nda Hollanda sinemasından örnekleri ücretsiz olarak izleyici ile buluşturmaya devam ed

Etkinliğin ikinci haftasında; 12 Temmuz Perşembe ve 14 Temmuz Cumartesi günleri gerçek, kurmaca, hayal ve yanılsamanın ustaca harmanlandığı 1984 yapımı Sihirbaz (The Illusionist) ve bir baba ile oğulun acımasız ve karmaşık ilişkisini konu edinen 1998 En İyi Yabancı Film ödüllü Karakter, 13 Temmuz Cuma günü ise Naziler tarafından işgal edilmiş Hollanda'da 'çocuk' cesaretiyle direnen Michiel'in öyküsünü anlatan Martin Koolhoven imzalı 2008 yapımı Oorglogswinter (Winter in Wartime) sinemaseverlerin beğenisine sunulacak. 


AKBANK SANAT SİNEMA KUŞAĞI – “HOLLANDA FİLMLERİ” PROGRAMI


SİHİRBAZ (THE ILLUSIONIST)
90', 1984, Jos Stelling
Tarih: 12 Temmuz 2012, Perşembe Saat: 14.00
Tarih: 14 Temmuz 2012, Cumartesi Saat: 17.30
Yer: Akbank Sanat
Gerçek, kurmaca, hayal ve yanılsamanın ustaca harmanlandığı bu film, başrol oyuncusu Freek de Jonge'nin üstün oyunculuğuyla birlikte sıra dışı dilini kuruyor. Tamamı diyologsuz çekilen film, biri tutkularının peşinden giderken, diğeri ailesi tarafından akıl hastanesine gönderilen iki kardeşin hikâyesini anlatıyor. 


KARAKTER 
122',1997, Mike van Diem
Tarih: 12 Temmuz 2012, Perşembe Saat: 17.30
Tarih: 14 Temmuz 2012, Cumartesi Saat: 14.00
Yer: Akbank Sanat
Oscar ödüllü Karakter, yirmili yılların sonunda Rotterdam'da genç bir avukat adayı olan Jacob Katadreuffe'in yargıç babası Dreverhaven'a karşı verdiği zorlu mücadeleyi konu ediniyor. Joba ve Dreverhaven gayrimeşru çocuğu olan Jacop Dreverhaven'in ölü bulunması sonucunda şüpheli olarak tutuklanır. Jacop çocukluğuna doğru yaptığı bir yolculuk ve iç hesaplaşmanın sonucunda babasıyla olan karmaşık ilişkisinde zorlukla da olsa bir çıkış yolu bulur.     
 
SAVAŞ ZAMANINDA KIŞ (Oorglogswinter)
103',2008, Martin Koolhoven
Tarih: 13 Temmuz 2012, Cuma Saat:17.30 
Yer: Akbank Sanat
Oscar adayı olan bu film İkinci Dünya Savaşı sırasında, 1945 yılında Nazilerce işgal edilmiş karlarla kaplı bir Hollanda'da ülkesini nazizmden kurtarmak için direnişe geçmiş 13 yaşındaki Michiel'in hikayesini anlatıyor. Savaşın maceracı doğasının bu küçük çocukta yarattığı cesaret kısa sürede onu tehlikeye götürecek ve umutsuzluğa sürükleyecektir.


Etkinlik ücretsizdir


** Filmler, orijinal dillerinde (Flamanca) ve Türkçe altyazılı gösterilecektir.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.