Opera İstanbul'da

Opera İstanbul'da

3. Uluslararası İstanbul Opera Festivali, Mozart'ın başyapıtlarından "Don Giovanni" operasının sahnelenmesiyle başladı

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından, Denizbank'ın katkılarıyla Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen 3. Uluslararası İstanbul Opera Festivali, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katıldığı programla başladı. Festivalde Mozart'ın başyapıtlarından "Don Giovanni" operası sahnelendi.

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş'e katkılarından dolayı teşekkür plaketi veren ve kısa bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Biraz önce sevgili genel müdürümüzün adını andığı zaman büyük alkış alan kurum, adında ne yazık ki kültür ve sanat sıfatı taşıyan bir sendikanın sudan ve siyasal nedenlerle yaptığı bir müdahalenin ve bilinçsizce verilmiş bazı kararların sonucunda yer teslimi yapılmışken, proje sahiplerinin yaptığı Avrupa çapında bir projeye ve bugünkü rakamlarla 90 milyon liralık bir kaynak da hazır iken, bu başvuru nedeniyle gecikmişti. Bunun acısını hep taşıdık" dedi.

Bir kuruluşun katkıları ve yarısından fazlasını Kültür Bakanlığı'nın üstlenmesiyle Atatürk Kültür Merkezi için kolları sıvadıklarını söyleyen Günay, "Önümüzdeki günlerde o mekanı basınla birlikte gezeceğiz. İnşallah 2013'ün Cumhuriyet Bayramı'nda, Cumhuriyet'in 90. yılında açılışını yapacağız" diye konuştu.
19 Temmuz'a kadar sürecek 3. Uluslararası İstanbul Opera Festivali, Türk ve dünya operalarının seçkin yapıtlarını sanatseverlerle buluşturacak.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.