Ozan Musluoğlu Quartet Akbank Sanat’ta

Ozan Musluoğlu Quartet Akbank Sanat’ta

Ozan Musluoğlu Quartet bu akşam 20:00’de Akbank Sanat’ta sahne alacak.

1977 yılında Almanya’da doğan Ozan Musluoğlu 16 yaşında bas gitar çalmaya başladı. 2000 yılında Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü’nü tam burslu olarak kazandı. Kerem Görsev,Vanessa Rubin, Danny Grissett, Dena Derose , Allan Harris, Hilary Kole, Gary Dial, Tuna Ötenel, İmer Demirer, Ilhan Ersahin, Donovan Mixon, Onder Focan, Erkan Oğur ve Neşet Ruacan ile çeşitli performanslarda aynı sahneyi paylaştı. Marc Johnson , David Friesen, Dominique Lemerle ve Robert Balzar gibi çok ünlü basçılarla workshoplar yaptı. Yurt içi ve yurt dısında katıldıgı jam sessionlarda Marcus Miller, Roy Hargrove, Mike Stern, Willy Jones, Eric Reed, Erik Smith, Katy Roberts, Leslie Harrison, Bebel Gilberto, EJ Strickland, George Colligan ve Bernard Maury gibi önemli müzisyenlerle beraber çalma fırsatı yakaladı.

2003-2007 yılları arası Athena grubuyla yurtiçi ve yurt dışında albüm, turne ve konserler yaptı. Rec jazz etiketi ile 2009 yılının ocak ayında ilk albümünü çıkardı. Çalışmalarına tüm hızıyla devam eden Ozan Musluoğlu yine kendi bestelerinden oluşan ikinci albümünün kayıtlarını şubat 2009’da bitirdi. 2011 Mayıs ayında Equinox Music etiketiyle raflarda yerini alan albümde yer alan sanatçılar; beş yıl üst üste Downbeat dergisinde yılın trompetçisi seçilen Jeremy Pelt, tenor saksafonda JD Allen, piyanoda Danny Grissett ve davulda Darrell Green.

Ozan Musluoğlu çalışmalarına Neşet Ruacan’ın şefliğini yaptığı TRT caz orkestrasının kontrabas sanatçısı olarak devam ediyor. Ayrıca her pazartesi akşamı saat 23:00’de TRT Radyo 3’te yayınlanan “Caz Saati” isimli programı da hazırlayıp sunmaktadır.

Akustik müzigin kendine has büyülü anlatma gücü olduguna inanan sanatçı bu gecede, tenor saksofonda Engin Recepogulları, piyanoda Uraz Kıvaner ve davulda Ferit Odman ile sahne alacak. Sanatçının kendi bestelerinden ve gurubun ortak sevdigi 50’li 60’lı yılların caz standartlarından olusan repertuarda keyifli bir performans sizleri bekliyor.

Ozan Musluoğlu Quartet bu akşam 20:00’de Akbank Sanat’ta sahne alacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.