Rekorluk resim sergisinin startı verildi

Rekorluk resim sergisinin startı verildi

Büyükçekmece Belediyesi tarafından gerçekleştirilen “Benim Rengim Büyükçekmece” projesine binlerce kişinin katılımıyla start verildi.

Büyükçekmece tarihi Kervansaray da gerçekleştirilen sergi, Guinness rekorlar kitabına aday olarak gösteriliyor.Yaklaşık 1.5 km uzunluğunda olacak olan sergiye daha önce eline fırça almış yada almamış her yaştan ve her kesimden yüzlerce kişi katılıyor.

   Dünyanın en uzun açık alan resim sergisini oluşturmayı hedefleyerek Büyükçekmecelileri  bu sergide bir araya getirmeye çalıştıklarını dile getiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, bu projeye vatandaşların gösterdiği ilgiden oldukça memnun kaldığını vurguladı.

   Dünyanın ortak dili olan sanatı Büyükçekmecelilerle buluşturduklarını anlatan Başkan Akgün; “ Bugün burada ilçe protokolümüzün yanı sıra ev hanımları ve esnaflarımızın da ilgi göstermesi, Büyükçekmece halkının ne kadar sanata duyarlı olduğunu gösteriyor ”dedi.

   Büyükçekmece halkı olarak sanatın her noktasında var olduklarını ve yeniliklerin öncüsü olduklarını belirten Başkan Akgün, “Bu projede emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Benim Rengim Büyükçekmece projesi hepinizin Büyükçekmece’ye verdiğiniz sevgiyle ortaya çıkacak. Büyükçekmece eğitim kültür ve sanatta  İstanbul  ve ülke sınırlarını aşan bir üne sahiptir” şeklinde konuştu.

   Avrupa Konseyi tarafından Büyükçekmece Belediyesinin 12 Bayrakla
ödüllendirildiğini dile getiren Başkan Akgün konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “  Avrupa Konseyi tarafından Yerel demokrasi uygulamaları kültür ve sanata vermiş olduğumuz 2011 ve 2012’deki çalışmalarımız değerlendirilerek, 12 yıldız şehir bayrağını almaya layık görüldük.     Sergi açılışında konuşan Büyükçekmece Kaymakamı İbrahim Yurdakul‘da “Toplumun her kesimini öğrencisiyle, öğretmeniyle, yaşlısıyla, genciyle, kadınıyla, erkeği ile, bürokratıyla, çalışanıyla bu tür bir faaliyete destek olması toplumsal barışı toplumsal huzuru tesis etme açısından son derece önemli bir proje olduğuna inanıyorum. İnsanımızın içindeki enerjiyi, yüreğindeki güzelliği, duygularını ve düşüncelerini resim sanatını vesile ederek ifade etmesi ayrı bir güzellik buna katkı sağlayanlara destek olanlara ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.

   Yetkililer tarihi Kervansaray da startı verilen çalışmanın, 18 Mayıs'ta sergilenerek dünyanın en uzun resim sergisi olarak tarihe geçeceğinden emin olduklarını belirttiler.   Etkinliğe İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Avni Sandıkçı, İlçe Müftüsü Mehmet Narin, Nüfus Müdürü Sinan Akkan, Halk Eğitim Müdürü Hüseyin Daştan, AKÇANSA Genel Müdürü Okay Kılınç, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.