Ressamlara özel sosyal ağ

Ressamlara özel sosyal ağ

Resim sanatıyla ilgilenen yerli ve yabancı, amatör ve profesyonel tüm kullanıcıları bünyesine katmayı hedefleyen ressam.com, 1 Temmuz’da test sürümüyle kapılarını açtı.

Şimdilik ressamların resimlerini yükleyebildiği ve diğer kullanıcılarla etkileşim kurabildiği sitenin önünde e-ticarete uzanan bir yol haritası da bulunuyor. Ressam.com’u geliştiren Barış Uğuş, sitenin kendi kategorisinde Türkiye’de ilk ve tek olduğunu söylüyor. Wikipedia’da sadece 200’ün üzerinde Türkiye’den ressamın adının geçtiğini söyleyen Uğuş, Türkiye’deki resim eğitimi veren yüksek öğretim programları düşünüldüğünde yeni girişimlerin www.ressam.com’da kendine yer bulabileceğini ifade ediyor.

Ressam.com’da eser sergilemek şimdilik ücretsiz. Resimler oylamaya ve yorumlara açık ve diğer kullanıcılar Genel, Kompozisyon, Teknik gibi başlıklarda oylama yapıp eserle ilgili yorumlar yazabiliyorlar. Barış Uğuş, önümüzdeki dönemde ressamların site üzerinden resimlerini satabileceklerini, resimle ilgili bir online mağazaya yer verileceğini ve resim sergilerinin açılması ve düzenlenmesi gibi konularda söz sahibi olacağını söylüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.