Sağlıklı saçlar için

Sağlıklı saçlar için

Sağlıklı saçlara sahip olmak için dikkat eilmesi gereken kurallar...

Sağlıklı saçlara sahip olmak için sadece banyoda işlem yapmak yeterli değildir. Saçlarınızın sağlıklı ve parlak görünmesi için alacağınız birçok önlem var. Evde kendi kendinize yapacağınız birkaç işlem ile daha sağlıklı saçlara sahip olabilirsiniz. İşte saçınızın doğal yapısını bozmanızı engelleyecek önlemler.
 
Şampuanınıza su karıştırın.
 
Saç yıkarken çok şampuan kullanmak saçınızı kurutur ve ağırlaşmasına neden olur. Şampuanınızı küçük bir kabın içerisinde biraz ılık su karıştırarak inceltebilirsiniz. Saç yıkarken çok az miktarda şampuan saçınızın temizlenmesine yeter. Saçınızı şampuanladıktan sonra soğuk su ile durulayın.
 
Saçlarınızı havlu ile kurulamayın.
 
Islak saç, kuru saça göre daha hassas olur. Havlu ile ovalanan ıslak saç çok çabuk kırılır. Saçlarınız ıslak iken havluya sarın ve nemli hale gelene kadar bekletin.
 
Sıcak fön tutmayın.
 
Saçlarınızı fönle kurutacağınız zaman makineyi saçınızdan en az 15 cm.  uzakta tutun. Böylece saçlarınız aşırı derecede ısınmaz. Eğer acil bir durumda hemen kurutup çıkmanız gerekiyorsa saçlarınıza koruyucu bakım kremi kullanmanızı öneririz.
 
 Saç diplerinize masaj yapın.
 
Başınızı öne eğin ve iki dakika kadar saç diplerinize masaj yapın. Saçlarınızı geriye atınca sprey sıkarak dolgun görünmesini sağlamış olursunuz.
 
 Düzenli olarak saçlarınızı kestirin.
 
Çoğu kadın uzun saç sever ve saçlarını uzatmak için uzun uğraşlar verir. Eğer saçlarınızın düzenli ve sağlıklı uzamasını istiyorsanız mutlaka periyodik olarak kırıklarından aldırın.
 
 Maden suyu kullanın.

Saçlarını şampuan ve krem ile yıkadıktan sonra maden suyu ile durulayın. Böylece saçlarınız hem yumuşar hem de parlak durur.

 


 Beslenmenize dikkat edin.
 
Saç hücrelerinizin canlanması için A, C, E vitaminleri almaya özen gösterin. Hem cildiniz hem de saçlarınız için sağlıklı beslenmek son derece önemlidir.
 
 Bakım ürünlerine çok fazla yüklenmeyin.
 
Saçlarınızı canlandırmak için çok fazla bakım kremi, maske veya şampuanlar kullanmayın. Bu ürünlerin fazlası saçlarınızı ağırlaştıracaktır.
 
 Bal kürü yapın.
 
1,5 bardak ılık suya bir çorba kaşığı sirke ile bir tatlı kaşığı bal ekleyin ve bu karışımı banyodan sonra ıslak saçlarınıza ve saç diplerinize masajla uygulayın ve durulamayın. Saçlarınız kuruduktan sonra daha kolay şekle girecek ve vereceğiniz modeli daha uzun süre koruyacaktır.
 
 Uygun tarağı seçin
 
Her saç tipi farklı taraklarla taranmalıdır. Örneğin kıvırcık ve kalın telli saçlar kalın dişli taraklarla taranırken, düz ve ince telli saçlara sık dişli taraklar uygun olacaktır. Fırça kullanırken ise uçlarının yumuşak olması çok önemli. Eğer fırça kılları elinizi çiziyorsa fırçanızla vedalaşma vakti geldi demektir. Fırça veya taraklarınızı haftada bir kez şampuanla yıkayabilirsiniz.
 
 Saç uçlarınıza şampuan uygulamayın
 
Eğer uzun saçlara sahipseniz saçlarınızın tümünü şampuanlamayın.  Çünkü bu saç uçlarınızın çok çabuk kurumasına neden olur. Şampuanı saç diplerinize uygulamanız yeterli. Zaten saçlarınızı durularken saç uçlarınızda şampuanlanacak ve temizlenecektir. Saç uçlarının temizlenmesi saç diplerine göre daha kolaydır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.