Sanat da artık sigortalı

Sanat da artık sigortalı

Ciddi ekonomik değerlere sahip sanat eserleri, yangın, hırsızlık, deprem, kaza ve nakliye hasarları açısından sigorta kapsamına alınıyor. NART Sigorta ve Reasürans Brokerliği Yönetim Kurulu Başkanı Levent Nart, sigortayla sanatsal faaliyetlerin de arttığ

NART Sigorta ve Reasürans Brokerliği A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Levent Nart, sanata yepyeni bir sigorta anlayışı getirdiklerini belirterek, ”All Risk” kapsamında değerlendirdikleri değerli eserlerin yangın, hırsızlık, deprem gibi ana başlıklarla en önemli teminatlar olarak kabul edilen kaza ve kırılmaya karşı da teminat altına alındığını söyledi.

Kaza ve kırılmaya karşı sanat eserlerinin sigortalanmasının Türkiye’de bir ilk olduğunu vurgulayan Nart, İngiltere, Almanya, İsviçre,  İtalya’da yurt dışı partnerleri ile teminatı karşıladıklarını ifade etti. 

Nart, “Diğer önemli bir farksa bir poliçe alındığında yıl içerisindeki tüm taşımaların buna dahil ediliyor olması, çok detaylı ve kapsamlı bir risk yönetimi söz konusu” dedi.

Sanat sigortası kapsamında birden fazla ve farklı sanat eserlerini tek çatı altında topladıklarını söyleyen Levent Nart, tablolar, heykeller, kıymetli eşyalar, mücevherler ve kürklerin de bu sigorta kapsamında teminat altında olduğunu söyledi.

SANAT ESERİNİN DEĞERİNİ KOLEKSİYONER BELİRLİYOR

Sanat sigortası kapsamında önemli konuşlardan birinin de değer belirleme süreci olduğunu ve süreci kolaylaştıracak bir yol ürettiklerini vurgulayan Nart, “Bu çalışmada, koleksiyoner sanat eserlerinin değerlerinin bir liste yaparak kendi belirliyor ve listeye yazdığı değerler sigorta şirketi tarafından kontrol edilerek değerlendirmeye tabii tutuluyor” dedi. Büyük bir fark olmadığı sürece eserlerin bu liste üzerinden teminat altına alındığını ifade eden Nart, böylece sanat eserlerinin değerini kaybetmediğini ifade etti.

SİGORTA İLE SANATSAL FAALİYET DE ARTIYOR
Sanat sigortanın Türk sanat piyasasındaki katma değerinin çok yüksek olduğunun altını çizen Nart, şöyle dedi: “Eskiden büyük çaplı sergilerin Türkiye’ye gelmesinde teminat bulunmaması bu tip sergilerin gerçekleşmesini engelleyen önemli etmenlerdendi. NART Sanat Sigortası ile büyük eserlerin geldiği sergiler Türkiye’de daha fazla yapılır oldu. Ürünler sigortalı olduğunda kültür ve sanat etkinlikleri sayısı da aynı oranda artıyor." 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.