Sanatta “Süreç”

Sanatta “Süreç”

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi Sanat Galerisi, sanata ve sanatçıya ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Ata Camuz’un ilk kişisel heykel sergisi “Süreç” Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi Sanat Galerisi’nde bugün sergilenmeye başlıyor. 

Süreçten sürecim: “Süreç” Heykel Sergisi

Ata Camuz “Süreç” heykel sergisini şöyle anlattı: “Herkes gibi sürekli değişen ve gelişen hayatımın bir kısmını kapsayan, düzenli olarak birbirini takip etmese de birbirini izleyen değişmelerle gelişmeye devam eden, sanat hayatımın belli bir kesitinin başka bir şeye dönüşmesini anlatacak olan temelde yatan sürecin ana konusunun sanat oluşu; bu sergimde süreç ismini koymamın büyük rolü olduğunu söylemeliyim. Bir amaca yönelerek sürekli değişen hayatımın sürprizleri ve planları doğrultusunda tek amacımın ise hep sanat olduğunu bu disiplinde fark ettim. Hayatımın zaman içinde belli bir eksen etrafında sürekli gelişme göstererek sürüp gitmesi, hayatımın odak noktasına koyduğum sanat kavramının ve sanat hayatımın oluşumunun ortak özeliğidir süre. Çünkü sanatçı kendinden başlamalı. Sanat gibi onun için kendimden başlamalıyım sürecime. Sürecim beni sürüsüne almadan.”

Ata Camuz kimdir

Ata Camuz 1982 yılında Hatay’da doğdu. Samandağ Lisesini bitirdikten sonra, tiyatro oyunculuğu eğitimi aldı. Uzun yıllar tiyatro yaptı. Karagöz ve kukla sanatçılığını hâlâ sürdürüyor. Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü’ne 2008’de girdi ve 2012’de bitirdi. Birçok karma sergide yer aldı. İlk kişisel heykel sergisi Süreç’tir.





HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.