Sıkıyönetim başladı

Sıkıyönetim başladı

Albert Camus’un yazdığı, Bertan Onaran’ın çevirdiği, Turgay Kantürk’ün yönetmenliğini yaptığı “Sıkıyönetim” adlı oyun Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gösterime başladı.

 Bakırköy Belediye Tiyatroları Albert  Camus’un  yazdığı, Bertan Onaran’ın çevirdiği, televizyonun sevilen dizisi “Kuzey ve Güney” ‘in Ferhat karakterini canlandıran Turgay Kantürk’ün yönetmenliğini yaptığı “Sıkıyönetim” adlı oyunun galası Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezinde yapıldı.

 

Galaya yazılı ve görsel basının, tiyatro eleştirmenleri, sivil toplum kuruluşları ile kalabalık bir tiyatro sever grubu yoğun ilgi gösterdi; izleyenler Sıkıyönetim oyununun konusu ve görsel dekoru ile yeni sezonda sahnelere renk katacağını söylediler.

 

“Şubat” karakterini canlandıran Alican Yücesoy’un da aralarında bulunduğukalabalık bir kadronun rol aldığı oyun, kendi gerçekliğimizi, günlük hayatta her an yemeye alışsak da acısına alışamadığımız tokat gibi yüzümüze vuruyor.  Vicdan azabından sakınmak adına normalleştirdiğimiz, her gün haberlerde görüp duyarsızlaştığımız, içinde yaşamaya devam ettiğimiz kalabalığın hastalıklı bir toplumdan başka bir şey olmadığını hatırlatacak.

 

Tiyatro severler Bakırköy Belediye Tiyatrolarının “Sıkıyönetim” oyununu sezon boyunca BBT Yunus Emre Kültür Merkezi Müşfik Kenter Sahnesinde izleyebilecekler  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.