Şişli Belediyesi Kadın Halk Korosu Dünya Rekoru Kırdı

Şişli Belediyesi Kadın Halk Korosu Dünya Rekoru Kırdı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Ekrem Ataer yönetimindeki Şişli Halk Korosu, Dünyanın En Büyük Kadın Korosu rekorunu kırdı.

1266 KİŞİLİK KADIN KOROSU

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Şişli Halk Korosu, Dünyanın En Büyük Kadın Korosu rekorunu kırdı. Daha önce 1266 Kadınla Norveç'te olan rekor Şişli Halk Korosuna geçti. Şişli Kent Kültür Merkezinde gerçekleştirilen rekor denemesinde, yüzlerce kadın 'Kadın Vardır' şarkısını seslendirdiler.

Geceye Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Popsav Başkanı Baha Boduroğlu ve Aydın Türkgücü'nün de olduğu Dünya Kadın Rekorları, Rekor Tescil ve Hakem Heyetince tescil edildi. Rekor, 1266 kadının katılımıyla Şişli Halk Korosu tarafından kırıldı.

DÜNYA’NIN EN KALABALIK KADIN KORUSU ŞİŞLİ’DE

Rekor etkinliğinde konuşan Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, "Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle burada bir konser oldu. Sayın Ekrem Ataer yönetimindeki koro bize güzel bir akşam geçirdi. Bugünün başka bir önemi de 1266 kadınla Dünyanın En Kalabalık Kadın Korosu rekoru kırıldı. Bunun için Sayın Ataer ve Prof. Dr. Orhan Kural'a bu rekora vesile olukları için teşekkür ediyorum" dedi.

KURAL REKORU ÜLKEMİZE TAŞIDIK

Dünya Kadın Rekorları Hakem Heyeti Başkanı Prof. Dr. Orhan Kuralsa "Bu rekorda çok hislendim. Kadınlar sevgiyle, coşkuyla, heyecanla şarkıları seslendirip bu güzel bir rekoru kırdılar. Daha önce Norveç'de olan bu rekoru, 1266 kadınla bu rekoru ülkemize taşıdık. Çok sevinçliyim? dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.